Tegenstander Rode Duivels stelt nieuwe bondscoach aan

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Tegenstander Rode Duivels stelt nieuwe bondscoach aan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Estse oud-international Martin Reim is de nieuwe trainer van de Estse nationale ploeg. Reim volgt de Zweed Magnus Pehrsson op.

Reim neemt het over van Magnus Pehrsson, die sinds eind 2013 Ests bondscoach was. Het contract van Pehrsson werd in onderling overleg ontbonden. Onder de leiding van de Zweed verloor voetbaldwerg Estland (slechts) 14 van zijn 33 wedstrijden. Op de eerste speeldag van de WK-kwalificatiecampagne ging Estland wel nog met 5-0 onderuit in Bosnië.

De 45-jarige Reim kwam tussen 1992 en 2009 157 keer uit voor zijn land. Daarna trainde hij de nationale teams van Estland onder de 21 en 23 jaar. De voormalige middenvelder moet het nationale elftal nu door de WK-kwalificaties gaan leiden.

Debuut tegen Gibraltar

De oud-internationals Andres Oper en Mart Poom zijn de nieuwe assistent-bondscoaches. Estland treft in WK-kwalificatiepoule H naast Bosnië ook nog België, Griekenland, Cyprus en Gibraltar.

Op 7 oktober maakt Reim zijn debuut als bondscoach in de thuiswedstrijd tegen Gibraltar. De Rode Duivels nemen het op 13 november thuis op tegen Estland, op 9 juni 2017 volgt de return in Estland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties