Datum: 20/09/2016 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge stoot zonder moeite, maar ook zonder glans door in de beker
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge stoot zonder moeite, maar ook zonder glans door tegen Lommel United

Club Brugge stoot zonder moeite, maar ook zonder glans door in de beker
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft de eerste horde naar, wie weet, een derde bekerfinale op rij genomen. Lommel United bezorgde blauw-zwart na een halfuur spelen een koude douche, maar Club herpakte zich en haalde het uiteindelijk met 3-1. Opdracht volbracht, zeg maar.

Geen veredelde B-ploeg bij Club Brugge. Michel Preud’homme liet niets aan het toeval over en opteerde met onder meer Butelle, Simons, Poulain, Claudemir en Vormer voor een best ervaren elftal. Bij Lommel wel heel wat nieuwe namen. Vaste waarden Schils, Gaethofs, Scheelen, Berben en Maletic kregen rust met het oog op de match tegen Lierse.

Het blauw-zwarte publiek loopt in dit stadium van het toernooi nog niet al te warm voor het bekerverhaal. Amper 2.000 aanwezigen en dat inspireerde de 22 acteurs op het veld dan ook niet meteen tot grootse prestaties. Club had veel balbezit, maar deed daar – zoals de voorbije weken – bitter weinig mee.

Koude douche voor Club, dat wel nog vóór rust orde op zaken stelt

Vlak voor het halfuur kreeg Club een koude douche. Lommel schakelde goed om en Sam Valcke – de man die vorig jaar nog op Jan Breydel speelde bij Cercle Brugge – bereikte Adesanya en die liet Butelle geen schijn van een kans met een schot dat via de paal tegen de touwen ging.

Na het tegendoelpunt schakelde Club – eindelijk zouden we bijna zeggen – een versnelling hoger. Vormer bracht de thuisploeg langszij met een plaatsbal, Gedoz zorgde voor een 2-1-ruststand met een fraaie vrijschopgoal. Het zal de speech van Preud’homme toch net iets aangenamer gemaakt hebben voor de spelers.

Club doet na de pauze zijn job, niet meer of niet minder dan dat

Na de pauze was het voor Club zaak om nog wat extra vertrouwen te tanken met het oog op het drukke programma van de komende weken. Maar Lommel gaf zich niet zomaar gewonnen en blauw-zwart was niet scherp genoeg om de score meteen uit te diepen.

Club had duidelijk het overwicht, maar op een veilige marge van twee doelpunten was het toch wachten tot na het uur. Vanaken zorgde voor een goede opening, Diaby trok de bal goed voor en Limbombe joeg zijn eerste in blauw-zwarte loondienst tegen de touwen: 3-1.

Verder deden de manschappen van Preud’homme gewoon wat ze moesten doen. De partij rustig uitspelen en vooral niet te veel krachten meer verspelen. Het drukke programma, weet u wel. Het bleef bij 3-1 en zo neemt Club Brugge met succes zijn eerste horde naar, wie weet, een derde bekerfinale op rij.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Butelle Ludovic 90' 7
Cools Dion   90' 8
Poulain Benoit 90' 7
Simons Timmy 90' 8
De Bock Laurens   90' 8
Claudemir Domingues de Souza 90' 7
Vormer Ruud 85' 9
Vanaken Hans 73' 8
Limbombe Anthony 90' 9
Diaby Abdoulay A 90' 8
  Bank G Beoordeel
Storm Nikola 17' 7
Van Rhijn Ricardo 5'  
Bolingoli Mbombo Boli 3'  
Mechele Brandon -  
Bruzzese Sébastien -  
Izquierdo Mena José Heriberto -  
Wesley -  

Lommel SK Lommel SK

  Speler G Beoordeel
Bertrams Jesse 90' -
Goossens Bart 90' -
Lenaerts Toon   90' -
Neven Glenn 90' -
Cauwenberg Timo 90' -
Deferm Giel 90' -
Valcke Sam A 58' -
M'Barki Ridwane 67' -
Bertjens Christophe 74' -
Gueroui Yassin   90' -
Adesanya Jason 90' -
  Bank G Beoordeel
De Bruyn Alexandre 32' -
Berben Geert 23' -
Maletić Marko 16' -
Gielen Brian -  
Schils Mathias -  
Scheelen Wouter -  
Gaethofs Jentl -  
Herbeleef Club Brugge - Lommel SK