Opnieuw zorgen bij Club Brugge: heel wat spelers op de sukkel of geblesseerd

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 2 reacties
Opnieuw zorgen bij Club Brugge: heel wat spelers op de sukkel of geblesseerd
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge stootte dinsdagavond dan wel door naar de achtste finales van de Beker van België, toch heeft Michel Preud'homme de nodige zorgen aan zijn hoofd. Heel wat spelers hebben last van kwaaltjes of een blessures.

Het viel op dat Preud’homme tegen Lommel niet meteen voor jongens opteerde die nog niet vaak in actie kwamen dit seizoen. Poulain, Cools en Gedoz verschenen aan de aftrap, maar zij hadden ook eerder op het seizoen al minuten gemaakt.

“Wie had ik dan moeten opstellen?”, vroeg Preud’homme zich luidop af. “Bijna al mijn spelers hebben al minuten gemaakt. Zij die niet in de wedstrijdselectie zaten, zijn geblesseerd. Denswil, Pina en Vossen zijn gekwetst”, verduidelijkte de coach.

Denswil

Preud'homme: “Denswil heeft last van zijn enkel. Hij kreeg na de match tegen Eupen enkele dagen rust, maar kon tegen Lommel nog niet spelen. Hij sukkelt al een hele tijd met dat probleem, maar kon wel blijven spelen.”

Vossen

“Jelle heeft last van de achillespees”, klonk het kort bij Preud'homme. Vossen raakte afgelopen weekend maar net op tijd fit voor de match tegen Eupen. Ook toen was wat rust misschien al welgekomen. Die rust kwam er nu dus tegen Lommel.

Pina

Preud'homme: “Pina heeft last van een serieuze vermoeidheid in de adductoren na de twee wedstrijden die hij heeft gespeeld. Het risico op een blessure was dan ook te groot om hem tegen Lommel te laten spelen.”

Mechele

Preud'homme: “Brandon was aan het terugkomen, maar kreeg een trap op het scheenbeen. Hij was klaar om maximum 45 minuten te spelen tegen Lommel, maar tijdens de opwarming werd duidelijk dat het niet zou lukken.” Over de zaak-Mechele lees je meer in dit artikel.

Gedoz

Gedoz, tot slot, kwam met pijn aan de knie naar de kant. Preud'homme: “Ik heb nog geen contact gehad met de medische staf, dus ik weet niet wat er precies met Felipe aan de hand is. Dat moeten we nog afwachten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties