Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Perbet knalt Gent in extremis voorbij sterk Lierse
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lier

AA Gent leek naar verlengingen te gaan, maar Perbet redde de zaak

AA Gent heeft maar in extremis kunnen winnen van een stevig Lierse. De Pallieters waren de volledige eerste helft de betere ploeg, maar Perbet knalde in de extra tijd de winning goal tegen de touwen.

Lierse – AA Gent kondigde zich aan als één van de interessantste confrontaties in de zestiende finales van de Beker van België. Alleen was het voor de rust enkel Lierse dat voor de interessante acties op het Lisp zorgde.

AA Gent was werkelijk nergens. De balcirculatie ging veel te traag én was te onzuiver. Esiti en Van Der Bruggen kregen voor de rust geen greep op het middenveld en ook Kujovic leek voorin al betere wedstrijden gespeeld te hebben. Wie nog mocht starten, was Yannick Thoelen in doel.

Hij mocht zich al snel omdraaien. Na een dik kwartier lepelde Tahiri de bal enig mooi tot op de knikker van Zizo, de middenvelder kopte achterwaarts over Thoelen in doel. Mooie goal, heel slecht verdedigd door de jongens uit Eerste Klasse A.

'Ons eerste ploeg zit op de bank!'

En daarna? Daarna ging Lierse gewoon door op het elan. De supporters riepen ‘ons eerste ploeg zit op de bank’, gelijk hadden ze, want ook Lierse had heel wat spelers geroteerd. Bij nog zo’n bal van Tahiri kon de thuisploeg net niet afwerken. De rust werd gehaald bij een 1-0 voorsprong voor de Pallieters.

Toen was Esiti al vervangen. Hij trok nog net voor de rust met een pijnlijke grimas de kleedkamer in, Schoofs kwam hem vervangen. Wat er wel aanwezig was op het Lisp was een goeie sfeer. De thuissupporters gingen er net als hun ploeg vol voor.

AA Gent kwam uiteindelijk met een belegering van het doel van Mike Vanhamel en Rob Schoofs kon de gelijkmaker binnenknallen na goed twintig minuten in de tweede helft. Van Der Bruggen legde de bal af, Schoofs tekende voor een knappe knal in de winkelhaak.

Redding Perbet

Daarna bleef Gent aandringen, maar toch leek het naar verlengingen te gaan. Invaller Perbet kon dat uiteindelijk voorkomen. Milicevic tekende voor de voorzet, de goaltjesdief trapte de bal in het dak van het doel. Een beloning voor een tweede helft vol aanvalslust, maar de Buffalo's kwamen dichtbij de uitschakeling.