Reactie Lommel-coach trots ondanks uitschakeling: "Niet veel ploegen die naar Club Brugge komen, slagen daarin"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties
Lommel-coach trots ondanks uitschakeling: "Niet veel ploegen die naar Club Brugge komen, slagen daarin"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge deed dinsdagavond zijn job tegen Lommel United. De Limburgers verweerden zich vooral tijdens de eerste helft kranig, maar moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. Toch was trainer Karel Fraeye achteraf tevreden over de prestatie van zijn ploeg.

“Als tijdens de loting Club Brugge uit de trommel komt, dan weet je meteen dat de kans niet groot is dat je zal doorstoten", opende Fraeye zijn pleidooi na de match. "We hadden twee opties: verdedigend spelen of de match positief aanvatten. We hebben voor dat laatste gekozen en zijn daardoor ook op voorsprong gekomen.”

In de slotfase van de eerste helft gingen de troepen van Preud'homme nog op en over Lommel. “In de eerste helft had Club Brugge weinig kansen en waren wij na de voorsprong een moeilijk te bespelen ploeg. Het is dan ook zuur dat we op slag van rust de 2-1 incasseren. Met een gelijke stand op het scorebord gaan rusten, had echt een boost geweest voor ons.”

"We kregen ruimte maar sprongen daar niet goed mee om"

Fraeye gaf eerlijk toe dat blauw-zwart na de pauze baas was. “Club heeft de tweede helft gedomineerd. We kregen ruimte, maar sprongen daar niet goed mee om. Het is geen schande dat je op bezoek bij deze ploeg geen vijf kansen creëert. Volgens mij slagen niet veel ploegen uit de rechterkolom van de Jupiler Pro League erin om dat te doen op het veld van Club.”

“We hebben een goed gelaat laten zien met een jonge ploeg. Club stoot terecht door naar de volgende ronde, maar wij vatten met opgeheven hoofd de verre terugrit naar huis aan”, besloot Fraeye met een glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties