Het is nog geen Meunier, maar het ziet er goed uit voor Club Brugge

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Het is nog geen Meunier, maar het ziet er goed uit voor Club Brugge
Foto: © Photonews

Club Brugge versterkte zich afgelopen zomer met Ricardo van Rhijn. De Nederlander moet in Brugge de leemte opvullen die Thomas Meunier na zijn transfer naar Paris Saint-Germain achterliet. Tot dusver was het echter vooral aanpassen geblazen voor van Rhijn.

450 minuten. Zoveel minuten heeft van Rhijn tot dusver op de teller staan in de Jupiler Pro League. De Nederlander viel lang niet door de mand, maar maakte ook nog geen onuitwisbare indruk. Al is dat niet geheel onlogisch, want voor een verdediger is het toch altijd aanpassen in het systeem van Michel Preud’homme.

Meunier kon het allemaal

Hoe je het ook draait of keert, een fitte Thomas Meunier vertolkte de voorbije jaren een erg belangrijke rol in het spelconcept van Preud’homme. De omgevormde rechtsachter rukte heel vaak mee op naar voor en profiteerde nog vaker van het feit dat de vleugespeler voor hem (denk maar aan Refaelov, nvdr.) naar binnen kneep.

Meunier bestreek op die manier soms de volledige rechterflank, en mét succes. Kortom: Meunier kon het allemaal en was de Jupiler Pro League ontgroeid. Een transfer kon niet uitblijven en tijdens de voorbije zomermercato vertrok onze landgenoot naar de Franse topclub Paris Saint-Germain.

"In het begin was het niet makkelijk" - Ricardo van Rhijn

Het is dan ook niet simpel voor van Rhijn om meteen hetzelfde te doen. De Nederlander was het bij Ajax jaren aan een stuk anders gewend. “In het begin van het seizoen was het niet zo makkelijk voor mij”, geeft de 25-jarige vleugelback eerlijk toe.

“Ik vind het toch nog altijd fijn om de combinatie met de speler die op het veld voor me staat op te zoeken. Als we voor een tactiek kiezen waarbij onze winger vaak naar binnen trekt (tegen AA Gent was dat de linksvoetige Diaby, nvdr.), dan mis je dat toch wel.”

"Voorkeur gaat uit naar samenspel met échte winger"

Ricardo van Rhijn

“Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar het samenspelen met een echte buitenspeler. Al is het gewoon begrijpelijk dat de coach door al het blessureleed van de voorbije weken voor een andere oplossing kiest. Dat lukt ook, hé", benadrukte de zomertransfer van blauw-zwart.

Van Rhijn moet gedurende de komende weken en maanden nog wat stappen zetten, maar dat moet perfect mogelijk zijn. Algemeen bekeken, deed hij het nog niet slecht in de wedstrijden waarin hij een kans kreeg. En op de momenten dat hij het liet afweten, liet de volledige ploeg het afweten. Dus de nederlagen in de Champions League kan je de Nederlander alleszins niet aanwrijven.

Nu die voorzetten nog

Van Rhijn komt uit seizoen waarin hij bij Ajax amper aan de bak kwam, maar je ziet dat die jongen zelfs op zijn 25 nog potentieel heeft. Zijn vrijschopgoal tegen AA Gent was daar een mooi bewijs van. Bovendien rukt van Rhijn ook al geregeld mee op naar voor.

Als zijn voorzetten nu ook nog eens op maat zijn, dan wrijven de spitsen vann blauw-zwart zich pas écht in de handen. Eens de back zijn beste niveau bereikt, gaat Club Brugge er nog veel plezier aan beleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties