Deze vier eersteklassers maken zich stilaan zorgen (en staan alweer voor een belangrijk weekend)

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Deze vier eersteklassers maken zich stilaan zorgen (en staan alweer voor een belangrijk weekend)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf komend weekend is het weer tijd voor het clubvoetbal. En het wordt voor enkele clubs uit de Jupiler Pro League meteen een erg belangrijk weekend. Zo staan Sint-Truiden, Westerlo, Waasland-Beveren en Eupen in rechtstreekse duels tegenover elkaar.

Het is dan ook duidelijk: de huidige laagvliegers uit onze competitie doen er best aan om drie punten te pakken, willen ze niet nog meer in de problemen komen. En geen enkele trainer van de laatste vier in de stand wil verliezen van een rechtstreekse concurrent. Op mentaal vlak zou dat een extra harde mokerslag zijn voor de spelers.

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren is de allerlaatste in de competitie en de ploeg van Stijn Vreven kende tot nu toe best een frustrerend seizoen. De Leeuwen kregen niet altijd wat ze verdienden en bovendien leverde het bijwijlen goede voetbal ook nog niet veel punten op.

Eupen

Eupen deemsterde na een redelijke start volledig weg. De Panda’s verloren hun jongste drie wedstrijden en zijn dus meer dan verkouden. Het lijkt voor Waasland-Beveren een uitgelezen mogelijkheid om punten te pakken. Het moét eigenlijk wel voor de Waaslanders, willen ze Eupen niet verder zien weglopen.

Sint-Truiden

Sint-Truiden is en blijft een wisselvallige ploeg. De manschappen van Ivan Leko wisselen goede met minder goede zaken af, denk maar terug aan het gelijkspel op Oostende. Eén iets pleit in het voordeel van STVV: het won al van rechtstreekse concurrenten als Lokeren en Waasland-Beveren.

Westerlo

Westerlo tot slot, is de ploeg in vorm. Voor de troepen van Jacky Mathijssen kwam de interlandbreak ongelegen, aangezien ze zes op zes pakten tegen Anderlecht en Waasland-Beveren. Mits een negen op negen, zou Westerlo hélemaal uit het dal kruipen. Wat vast staat, is dat de bovenstaande ploegen voor een belangrijk weekend staan.

Lokeren en Moeskroen

Lokeren en Moeskroen staan er niet veel beter voor dan de onderste vier in het klassement. Bovendien trekt Leekens komend weekend met zijn ploeg naar Anderlecht, terwijl De Boeck zijn ploeg Genk tegenover zich krijgt. Volgen er na komend weekend de nodige verschuivingen in de kelder van het klassement?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties