wbeSK Beveren
chaCharleroi
0-1
90+2' Amara Baby
Datum: 26/11/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Freethiel
Diefstal op de Freethiel: Charleroi doet wat Anderlecht en Club Brugge niet konden

Zoutloze partij krijgt toch nog een winnaar in blessuretijd: Waasland-Beveren - Charleroi 0-1

Diefstal op de Freethiel: Charleroi doet wat Anderlecht en Club Brugge niet konden
Foto: © photonews

Waasland-Beveren en Charleroi hebben ons 90 minuten lang in spanning gehouden op de Freethiel. Mazzu en Janevski moesten puzzelen en dat leverde lange tijd vooral kwaliteitsverlies op. Pas in blessuretijd viel - net als in de heenmatch - de beslissing.

Waasland-Beveren wilde revanche pakken na de zure 1-0 in de slotfase van de heenwedstrijd, Charleroi kon dan weer opnieuw naast Club Brugge klimmen op de tweede plaats op amper drie puntjes van leider Zulte Waregem. De boel stond dus vooraf op scherp, al misten beide teams heel wat scorend en voetballend vermogen.

Geen Seck, Jans, Vanzo of Schrijvers voor Janevski, geen Willems - de man die in die heenmatch scoorde in de 93e minuut - of Tainmont voor Mazzu en dus twee coaches die moesten puzzelen. Restte dé hamvraag - la question du jambon - wie er voor doelpunten ging zorgen op de Freethiel, waar de thuisploeg al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen was. Na Anderlecht en Club Brugge ook Charleroi over de knie leggen?

Wist u dat James Cook op 26 november 1778 het eiland Maui ontdekte? En dat op diezelfde dag in 1922 het graf van Toetanchamon werd gevonden door James Carter en Lord Carnarvon? We geven ook graag mee dat Bauke Mollema, Matthias Reim (Verdammt ich liebe dich ...), Natasha Bedingfield en Danny Welbeck vandaag jarig zijn.

Tien jaar geleden stond op nummer 1 in de hitlijsten in België het wonderbaarlijke 'I don't feel like dancing' van de vermaarde Scissor Sisters. En een jaar geleden ontviel ons 400 meter-loper Eddy De Leeuw, generatiegenoot van Fons Brydenbach. Wat ons betreft allemaal interessantere gegevens dan de wedstrijd die we op de Freethiel voorgeschoteld kregen.

Want Charleroi had echt geen zin om te dansen op het veld - Fall, Baby, Mata en anderen hebben nochtans vaak kwieke voetjes, maar in het Waasland kwam het er niet uit. En zonder Schrijvers & co waren de Leeuwen niet dood, maar wel erg tam. Het was dan ook 72 (!) minuten wachten op een eerste echte kans, via Michel. Penneteau moest de bal vanonder zijn lat knuppelen.

Aan de overkant raakte ook Charleroi 1 keer bij Köteles, maar het schot van Baby miste zoals de hele wedstrijd kracht en inspiratie. Misverstanden en slechte passes? Dat zagen we 90 minuten lang even veel als in een modale aflevering van F.C. De Kampioenen. Hopelijk krijgen we van dit soort wedstrijden niet te veel herhalingen.

Maar: er was nog de blessuretijd en daarin was het opnieuw Charleroi dat een overval pleegde: Baby profiteerde van slecht terugkoppen en buffelde de 0-1 binnen! En zo staan de Zebra's opnieuw naast Club Brugge op de tweede plaats, Waasland-Beveren zal de rest van het weekend hopen dat de tegenstand onderaan niet te veel punten pakt.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Boljević Aleksandar 76' -
Köteles Laszlo 90' -
De Schutter Niels   90' -
Camacho Rudy 90' -
Moren Valtteri 90' -
Demir Erdin 90' -
Myny Olivier 62' -
Cools Jens 90' -
Marquet François 90' -
Michel Julian 90' -
Gano Zinho 87' -
  Bank G Beoordeel
Ampomah Nana 28' -
Cerigioni Alessandro 14' -
Schwartz Ronnie 3'  
Van Dooren Senne -  
Caufriez Maximiliano -  
Janssens Mathias -  
Borry Kjetil -  
Seck Ibrahima -  
Buatu Jonathan -  
Goblet Merveille -  
Dhondt Aaron -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Mata Clinton   90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Dessoleil Dorian 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Marcq Damien   90' -
Ninis Sotirios 46' -
Fall Mamadou 75' -
Pollet David 90' -
Baby Amara 90' -
  Bank G Beoordeel
Bakar Djamel 44' -
Bedia Chris 15' -
Hendrickx Gaëtan -  
Baume Valentin -  
Boulenger Benjamin -  
Benavente Cristian -  
Zajkov Gjoko -  
Marinos Stergos -  
Herbeleef SK Beveren - Charleroi