Wat heeft STVV in de winter nodig om de degradatie te ontlopen? Dáár ligt het grote probleem van Leko

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Wat heeft STVV in de winter nodig om de degradatie te ontlopen? Dáár ligt het grote probleem van Leko
Foto: © photonews

Na de cruciale overwinning tegen Moeskroen, raakte STVV even weg van de laatste plaats in de Jupiler Pro League. Maar zijn de Truienaars genoeg gewapend om de degradatie te ontlopen?

Doel

In doel heeft STVV momenteel keuze te over. Met William Dutoit en Lucas Pirard rekenden de Kanaries de jongste maanden op twee doelmannen, maar dat had met de gekende extra-sportieve redenen te maken. Het bestuur lonkt ondertussen naar een extra (reserve)keeper, wat er mogelijk op wijst dat Dutoit - medio 2017 einde contract - mag uitkijken naar een nieuwe club.

Verdediging

Ook in de defensie heeft Sint-Truiden opties genoeg. Van alle teams onderin slikte de club uit het Haspengouw de minste tegengoals. Nu clubicoon Sascha Kotysch zijn wederoptreden maakte, verloor zomeraankoop Jorge Pulido zijn basisstek.

De ervaren Ruben Fernandes was zowel achterin als voorin al belangrijk. Zelfs in de nieuwe formatie met drie centrumverdedigers en twee wingers heeft Ivan Leko genoeg pionnen voor handen.

Middenveld

Op het middenveld is Stef Peeters dé ontdekking van het Truiense seizoen. Het jeugdproduct van Racing Genk houdt met drie goals en zes assists in z'n eentje de statistieken recht. Nieuwkomer Pierrick Valdivia knokte zich langzaamaan in de ploeg, waardoor aanvoerder Steven De Petter naar de bank verhuisde. Op de 10 moeten we van Roman Bezus, intrinsiek de strafste transfer van de voorbije mercato, het beste nog zien.

Aanval

En zo zijn we bij het knelpunt van het eerste seizoensdeel aanbeland. Yohan Boli, die al vier keer scoorde in de JPL, is de enige trefzekere spits die Leko ter beschikking heeft. De Kroatische T1 gaf na de overwinning tegen Moeskroen nog maar eens aan dat de efficiëntie naar omhoog moet.

Een extra goalgetter voor wanneer de belssuregevoelige Boli iets overkomt, is geen overbodige luxe. We betwijfelen dat op het moment van de waarheid Nick Proschwitz (1 goal in 10 optredens) en Yuji Ono (scoorde nog niet in dertig duels voor STVV!) voor het verschil zullen zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties