Een nieuwe 'Thorgan-soap'? Anderlecht trekt aan de mouw van Essevee-sterkhouder
Redactie
| 125 reacties

Anderlecht zou zijn zinnen gezet hebben op Soualiho Meïté

Een nieuwe 'Thorgan-soap'? Anderlecht trekt aan de mouw van Essevee-sterkhouder

Geen spelers van Anderlecht meer voor een prikje naar Zulte Waregem? Anderlecht heeft zich mogelijk zelf in de voet geschoten, want nu willen ze wel een speler van de West-Vlamingen halen. Soualiho Meïté staat immers in de belangstelling van de Brusselaars.

Anderlecht heeft op het middenveld niet veel opties. Youri Tielemans en Leander Dendoncker zijn incontournable, maar daarna is het al teruggrijpen naar Stéphane Badji. Idrissa Doumbia is volgens René Weiler immers nog niet klaar voor het grote werk. Maar paars-wit denkt nu aan de 22-jarige Fransman, die dit seizoen indruk maakt bij Zulte Waregem, weet HLN.

Maar er zijn verschillende obstakels. Ten eerste de verzuurde relatie met Essevee, waar Anderlecht aan weigerde om spelers te verhuren of te verkopen. Ten tweede het contract van Meïté. In Brussel denken ze dat zijn huurcontract op het einde van het seizoen afloopt en dat hij dan terug eigendom van Lille is. Maar Zulte Waregem bezit een aankoopoptie van 300.000 euro.

Snel, sterk en technisch, alles wat Anderlecht zoekt.

Zulte Waregem is ervan overtuigd dat Meïté nog een contract tot 2018 heeft in Frankrijk en dat het dus nog een paar maanden tijd heeft om de optie te lichten. Anderlecht denkt dan weer dat hij deze zomer einde contract is en vanaf 1 januari dus mag onderhandelen met geïnteresseerde clubs. Vanwaar de verwarring? Lille heeft een optie om zijn contract met één seizoen eenzijdig te verlengen? Maar het is onduidelijk of ze dat deden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties