Indrukwekkend: dit trio verzamelde in competitie al 41 goals en 23 assists

Indrukwekkend: dit trio verzamelde in competitie al 41 goals en 23 assists
Foto: © photonews

Youri Tielemans dikte vrijdag zijn statistieken nog wat aan. De 19-jarige middenvelder laat indrukwekkende cijfers noteren, maar hij is niet de enige. Anderlecht bezit het meest beslissende trio in héél België.

  • Tielemans: 13 goals en 9 assists
  • Hanni: 8 goals en 10 assists
  • Teodorczyk : 20 goals en 4 assists

Youri Tielemans, Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk zorgen dus voor quasi tweederde van de doelpuntenproductie van paars-wit in de Jupiler Pro League. Anderlecht scoorde dit seizoen al 69 goals...

De drie staan daarmee allemaal in de top zes van meest productieve spelers van het seizoen. Teodorczyk op 1, Tielemans op 3 en Hanni op 6. Daartussen staan nog Jelle Vossen, Henry Onyekuru en Mbaye Leye.

  • Vossen: 15 goals en 6 assists
  • Vormer: 8 goals en 7 assists
  • Izquierdo: 9 goals en 2 assists

Club Brugge heeft het tweede meest succesvolle trio met Vossen (15 en 6), Vormer (8 en 7) en Izquierdo (9 en 2). Club heeft 59 doelpunten gescoord en daar nemen zij 32 goals van voor hun rekening. Iets meer dan de helft dus.

Voor de rest zijn het vooral duo's die voor de productie zorgen bij de andere teams. Al heeft Genk met Pozuelo, Schrijvers en Samatta ook wel een trio dat er 23 gemaakt heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties