Union meer verrast dan Mechelen over niveau: "Met dank aan competitiehervorming"

Union meer verrast dan Mechelen over niveau: "Met dank aan competitiehervorming"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union won al bij al vlot van KV Mechelen en nam zo een puike start in play-off 2. Velen hadden het niet meteen verwacht, maar de spelers van Mechelen waren wel degelijk verwittigd. "De matchvoorbereiding was ook zoals tegen Anderlecht", aldus Ferrera. Union verbaasde zo eigenlijk vooral zichzelf.

"We wisten dat ze gemotiveerd voor de dag zouden komen", gaf Tim Matthys achteraf toe. "Maar wij waren niet helemaal bij de les en hebben het proberen te forceren. Of we verrast waren van hun niveau? Niet echt, al hebben ze wel een paar mooie driehoekjes en zo laten zien. Maar misschien gaven wij hen gewoon te veel ruimte om hen dat toe te staan."

Eenzelfde verhaal bij Yohan Croizet: "Ik had dit wel verwacht. Ik heb verschillende wedstrijden van Union gezien en kende hun kwaliteiten. Ik heb bij Virton in tweede klasse gespeeld en weet hoe gemotiveerd dat soort ploegen zijn om tegen een eersteklasser te spelen. Mijn ploegmaats verwittigd? Ik heb op zich niets te zeggen daarover aan de anderen."

Ook coach Yannick Ferrera zag het met lede ogen aan: "Het niveau in tweede klasse is gestegen, zeker door de competitiehervorming met acht ploegen. Wie vierde kan worden in 1B én met extra focus en motivatie aan de wedstrijd kan beginnen, is een te duchten tegenstander. Ze hebben me niet verbaasd, want ik wist dat ze goed konden voetballen."

Slotsom: Union verbaasde vooral zichzelf. "Ik had vooraf al getipt op een 3-0 overwinning. Om te lachen weliswaar ... En dan wordt het nog echt 3-0. Waanzinnig", meende spilschijf Rajsel. "We waren erg gemotiveerd en wilden ons zeker laten zien aan de fans en de rest van play-off 2."

"Neen, dit hadden we niet verwacht. Maar het is wel een verdiende overwinning, zeker op basis van de eerste helft", aldus ook Gertjan Martens. "We waren er klaar voor en we weten al uit 1B dat we kwaliteiten hebben. In zo'n reeks wordt je echt niet zomaar vierde, want het was een sterke reeks."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties