Talentvolle lichtingen Anderlecht helemaal verdwenen en nu gaapt een groot gat

Talentvolle lichtingen Anderlecht helemaal verdwenen en nu gaapt een groot gat
Foto: © SC

Youri Tielemans die het uithangbord is om talenten naar Neerpede te lokken... Allemaal goed en wel, maar waar zit die beloftevolle lichting die er zat aan te komen? Het was 1 van de opdrachten van René Weiler om er mee te werken, maar intussen zijn ze quasi allemaal (voorgoed?) uit beeld verdwenen.

Herman Van Holsbeeck had bij de aanstelling van de Zwitser de verzekering meegegeven dat Weiler de jeugd ging laten doorstromen, met mondjesmaat natuurlijk. Van de lichtingen '96, '97 en '98 hadden ze een paar ruwe diamanten rondlopen. Maar een paar weken na zijn aanstelling waren de meesten al verdwenen: niet genoeg gedrild volgens Weiler, te veel gepamperd.

Iseka en Roef

En dat kan bij sommigen inderdaad wel het geval geweest zijn. Zeker als je naar Dodi Lukebakio keek, die de overstap van beloften naar eerste ploeg - ondanks verschillende waarschuwingen - maar niet kon verteren. Aaron Leya Iseka zou ook zo'n speler zijn, ondanks dat we in zijn kwaliteiten blijven geloven. Maar Weiler vond hem nog niet rijp genoeg... Andy Kawaya, ook al uitgeleend geweest, is nu bijna aan het einde van zijn revalidatie, maar wat met hem volgend seizoen?

Roef had beloftes gekregen, maar Weiler kwam die niet na.

Voor Davy Roef was het dan weer een andere situatie. Hij wou zelf weg nadat hij de belofte van het bestuur had gekregen dat hij zeker tot Nieuwjaar zijn kans zou krijgen. Maar Weiler vond dat die belofte niet had mogen gemaakt worden en nadat hij al meerdere keren zijn twijfels uitsprak, zette hij Roef uit de ploeg. Waarop die zijn conclusies trok...

Kloof van minstens drie jaar

En dan zijn er nog jongens als Trezeguet en Wout Faes. Trezeguet zag al snel dat hij geen kans ging krijgen, maar Anderlecht heeft wel veel geld voor de Egyptenaar betaald en zou willen dat hij volgend seizoen op gelijke voet behandeld wordt. En Faes, tja, ontegensprekelijk heeft die het talent om voor de A-ploeg te spelen, maar of hij nog gaat willen terugkeren... We vragen het ons eerlijk gezegd af.

Kan deze Svilar het volgende jeugdproduct in de eerste ploeg worden.

Het is een situatie waar ook Jean Kindermans, hoofd van de jeugdopleidingen, niet tevreden mee zal zijn. Van de vorige lichting talenten die twee keer het finaletoernooi van de Youth League haalde, blijft er zo niemand meer over. En dan zal het wachten zijn tot de huidige lichting van de U17 rijp genoeg is om door te breken.

En dat betekent toch een gat van een jaar of drie vooraleer - Svilar buiten beschouwing gelaten - er weer een jeugdproduct in de eerste ploeg zal staan. Al zou Hannes Delcroix wel moeten doorstomen, maar of hij al snel zal uitgroeien tot een basisspeler...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties