"Het is de enige manier om eersteklassers meer op eigen jeugd te laten inzetten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 73 reacties
"Het is de enige manier om eersteklassers meer op eigen jeugd te laten inzetten"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Het is en blijft een probleem in de Jupiler Pro League. Clubs die nog te vaak inzetten op buitenlandse spelers, in plaats van in de eerste plaats een kans te geven aan jongeren uit de eigen jeugdopleiding.

De Pro League is zich bewust van het probleem en wil graag dat de eersteklassers zich meer bezig houden met de doorstroming van eigen talenten. Mogelijk wordt er vanaf volgend seizoen zelfs een geldprijs uitgedeeld aan de vijf ploegen die het meeste in België opgeleide spelers tussen de lijnen brachten.

Volgens KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is dat geen slechte zaak. “Wij hebben altijd al de ambitie gehad om onze jeugdspelers te laten doorstromen naar het eerste elftal. Het is dan ook een goede zaak dat de Pro League onze clubs op deze manier wil stimuleren”, zegt Timmermans aan Voetbalkrant.com.

Financiële tegemoetkoming

“Uiteindelijk is een financiële tegemoetkoming de enige manier om clubs écht te motiveren. Door de invoering van zo’n regel, kunnen er tijdens de komende jaren meer Belgische talenten doorbreken in eerste klasse", besluit de voorzitter van Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties