stvSTVV
ohlOH Leuven
1-0
1-1
2-1
2-2
3-2
4-2
Datum: 19/09/2017 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stayen
Bloed, zweet en tranen, maar STVV klopt negenkoppig OHL na knettergekke match en verlengingen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Sint-Truiden heeft verlengingen nodig tegen stug Oud-Heverlee Leuven

Bloed, zweet en tranen, maar STVV klopt negenkoppig OHL na knettergekke match en verlengingen
Foto: © photonews

Sint-Truiden mag naar de 1/8e finales van de Beker van België. Maar de ploeg van Jonas De Roeck is tot het uiterste moeten gaan. Na 90 minuten stond het 1-1 tegen negen OHL-spelers, maar in de tweede verlenging maakte Igor Vetokele het verschil met twee goals.

Beide coaches hadden enkele wijzigingen doorgevoerd voor het midweekvoetbal in de Croky Cup. De Roeck liet Vetokele en de jonge De Norre rusten na de zege in de Limburgse derby. Legear zat zelfs niet in de selectie.

Bij de bezoekers was er in de selectie geen plaats voor Gorius, Aguemon en ex-Kanarie Daeseleire. Aanvaller Storm kreeg de eerste kans in de match, maar het doelpunt viel aan de overkant. En het was een knettergekke goal.

Boli pegelde de bal op de dwarsligger, een Gillekens was verrast en bokste de bal in paniek tegen de voeten van Botaka. 1-0 op een wel heel erg knullige manier. Niet veel later kreeg Botaka een kans op zijn tweede, maar het OHL-sluitstuk stond pal.

De Truienaars lieten OHL meer in het spel komen, maar tot veel kansen leidde dat niet. Tshimanga, die in de basis debuteerde, probeerde het eens vanop afstand. Ook het vluchtschot van Diedhiou leverde niks op. Kansen kregen we nog nauwelijks voor de rust. De Kanaries mochten met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in.

OHL kwam het best uit de kleedkamer. Van Wijk bracht met Berben een extra middenvelder voor Tshimanga en die zet rendeerde. Persoons profiteerde van dom balverlies van Goutas en schoot de gelijkmaker voorbij Steppe.

STVV had niet veel daarna de kans op de gelijkmaker, maar ex-Truienaar Bagayoko bracht redding op de lijn. Het zag er even rooskleurig uit voor OHL, maar halverwege de tweede helft pakte Schuermans zijn tweede gele karton. De Leuvenaars moesten nog een kwart wedstrijd met tien spelen.

Maar STVV kon die numerieke meerderheid niet meteen uitbuiten. Het kreeg in de laatste tien minuten wel kansen. Het schot van Boli van dichtbij ging in hoekschop, daarna hield Gillekens zijn ploeg recht. Maar tot overmaat van ramp moest OHL met negen verder. Ook Boulenger kreeg een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

STVV bleef de negen Leuvenaars wegdrukken, maar er kwamen verlengingen aan te pas. En het was zowaar OHL dat bijna de 1-2 maakte. Invaller Maertens zag zijn schot niet zo ver over gaan. STVV bleef komen en vijf minuten voor de pauze in de verlengingen kwam de verlossende treffer.

Goutas hakte een bal knap door de benen van Gillekens, 2-1. STVV tikte de bal goed rond, maar werd koud gepakt net voor de pauze van de verlengingen. Storm mocht alleen op Steppe af en bleef ijzig kalm. De mirakelgoal en de 2-2 was een feit.

Maar de Leuvense droom was twee minuten na de pauze helemaal over. De Norre met het voorbereidende werk en Vetokele kopte de 3-2 binnen. Diezelfde Vetokele telde OHL helemaal uit met een tweede kopbalgoal. STVV tikte de bal nog wat rond en plaatste zich na een knotsgekke match dan toch voor de 1/8e finales van de Croky Cup.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 90' -
Steppe Kenny 90' -
Dussaut Damien 90' -
Kotysch Sascha   90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Botaka Jordan 70' -
Antunes Fabien 81' -
Boli Yohan 90' -
De Sart Alexis 90' -
De Petter Steven 90' -
Bezus Roman 90' -
Asamoah Samuel 65' -
  Bank G Beoordeel
Ceballos Cristian   25' -
Charisis Charis 24' -
Vetokele Igor ⚽ ⚽ 20' -
De Norre Casper 9'  
Pirard Lucas -  
Bourard Samy -  
Abrahams Kurt -  
Teixeira Jorge -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Gillekens Nick 90' -
Boulenger Benjamin     86' -
Moore Elliott Jordan   90' -
Schuermans Kenneth     66' -
Tshimanga Derrick 55' -
Bagayoko Mamadou 90' -
Hubert David 90' -
Persoons Koen  90' -
Storm Nikola 90' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 88' -
Azevedo Thomas 67' -
  Bank G Beoordeel
Berben Geert 35' -
Mertens Jenthe 23' -
Maertens Mathieu   2'  
Kostovski Jovan -  
Suederick Andreas -  
Casagolda Esteban -  
Libert Jarno -  
Herbeleef STVV - OH Leuven