Interview De man die hem ooit lanceerde: "Vroeg of laat zou De Bruyne zeker doorgebroken zijn bij Chelsea"

Maarten Cattaert
| 10 reacties
De man die hem ooit lanceerde: "Vroeg of laat zou De Bruyne zeker doorgebroken zijn bij Chelsea"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toen duidelijk werd dat De Bruyne in de Jupiler Pro League niet veel meer bij te leren had, tekende hij een contract bij de Engelse topclub Chelsea. Zijn passage bij the Blues werd echter geen succesverhaal. Al had dat helemaal anders kunnen lopen, meent Pierre Denier.

Hij zal het wellicht zijn hele leven ontkennen, maar het zal coach José Mourinho ongetwijfeld pijn hebben gedaan De Bruyne in een ander shirt te zien schitteren dan een club onder zijn leiding. Destijds werd hij nog te licht bevonden bij Chelsea, waarna de club uit Londen hem eerst verhuurde aan Werder Bremen en vervolgens definitief verkocht aan Wolfsburg. Daar toonde de ex-Genkspeler zich regelmatig aan Europa, waardoor hij een lucratieve transfer naar Manchester City afdwong.

Denier, ex-assistent-coach en nu teammanager bij Genk, vindt niet dat hij op te jonge leeftijd vertrokken is naar de Engelse topclub. "Je hebt tegenwoordig veel spelers die op jonge leeftijd andere oorden opzoeken. Niet hij was fout om naar Chelsea te gaan, vooral Chelsea heeft er niet goed aan gedaan door hem definitief te laten vertrekken. Ik ben er zeker van dat hij er vroeg of laat zou doorgebroken zijn."

Winger of centrale middenvelder, maakt niet uit

Denier kwam ook nog eens terug op de huidige positie van centrale middenvelder van De Bruyne. "Bij ons speelde hij als flankspeler en kreeg hij veel ruimte, maar hij kan perfect op vier verschillende posities uit de voeten. Of hij nu voor de verdediging speelt of als winger, hij zal altijd zijn plan kunnen trekken en het spel naar zijn hand proberen te zetten", klinkt het duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties