Wat een miserie: Belgische coëfficiënt krijgt klappen na historisch dieptepunt, bondscoach predikt rust

Wat een miserie: Belgische coëfficiënt krijgt klappen na historisch dieptepunt, bondscoach predikt rust
Foto: © photonews

Anderlecht en Zulte Waregem gingen ook deze week ten onder. En dus is het nog steeds wachten op de eerste Europese zege van het seizoen voor de Belgische clubs. Twaalf wedstrijden duurt dat al, een historisch dieptepunt. Maar niet meteen een groot probleem, toch?

Club Brugge, Oostende en Gent gingen er al uit voor de poulefases. Daarin werden vier gelijke spelen genoteerd, maar dus niet genoeg om door te stoten tot het hoofdtoernooi. Anderlecht en Zulte Waregem staan intussen allebei op 0 op 6 in de groepsfase.

De vier gelijke spelen leverden ons 2 punten op, dat Anderlecht in de poules van de CL zit 4 punten. Totaal: 6 punten, gedeeld door vijf aanwezige teams is dat 1,2 punten voor de Europese coëfficiënt.

Vorig seizoen haalden we in totaal niet minder dan 12,5 punten. Nu lijkt dat aantal een erg verre droom te gaan worden. Niemand in de top 30 van de Europese landen doet slechter dan wij, de reekshoofdenstatus van onze kampioen volgend seizoen komt op de helling.

Oekraïne op komst

Oekraïne kan ons namelijk nu al bijna voorbij steken, met dank aan de zeges van Zorya Loegansk en Dynamo Kiev staan ze op 3,4 punten dit seizoen én naderen ze tot op minder dan 0,6 punten van ons land.

De kans is dan ook groot dat we naar plaats 9 zakken en dat onze kampioen niet in pot 1 mag plaatsnemen volgend jaar bij de loting voor de Champions League. Gaan we omlaag met ons niveau?

Belgische competitie erg competitief

Bondscoach Roberto Martinez predikt rust: "De Jupiler Pro League is zeer competitief, meer dan sommige andere competities. Europees voetbal is niet altijd een graadmeter voor de sterkte van een competitie, kijk maar naar de Premier League die het in Europa soms moeilijk heeft."

"Veel ploegen in België zijn wat zoekende, omdat er een aantal nieuwe spelers bij kwamen her en der. Ik zou er geen te groot probleem van maken dat het dit seizoen eens wat minder gaat, er is ook al wat pech bij komen kijken. De tegenstand van Oostende of Zulte Waregem was ook niet min, hé!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties