Van een goal in de promotiefinale tot een gratis vertrek bij Antwerp: het bewogen jaar van Dequevy

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Van een goal in de promotiefinale tot een gratis vertrek bij Antwerp: het bewogen jaar van Dequevy
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een belangrijke wintermercato breekt aan voor Joeri Dequevy. De winger die vorig seizoen met een doelpunt in de PO-finale zijn aandeel had in de promotie van Antwerp, mag nu gratis beschikken.

De voetbaljaargang begon nochtans prima voor de 29-jarige Dequevy. In tegenstelling tot tal van andere spelers die mee voor de promotie hadden gezorgd, behield de Brusselaar zijn plaats in de nieuw samengestelde kern.

Tijdens de eerste drie maanden van dit seizoen startte Dequevy geregeld in de basis bij de Great Old. Bovendien scoorde hij twee keer. Vooral zijn treffer tegen KV Kortrijk (3-0), waarmee hij Antwerp op weg zette naar een langverwachte eerste zege, was een belangrijke.

Kritiek op de spelstijl

Dequevy heeft het hart op de tong, en na de thuisnederlaag tegen Sporting Charleroi (1-3) begin november leverde de vleugelaanvaller felle kritiek op de Antwerpse speelstijl. "We kunnen nog tot januari spelen, maar een goal gaan we niet maken", zei hij toen. (Dat leest u HIER)

Een reactie op de aanpak die natuurlijk niet in dovemansoren viel. Coach Laszlo Bölöni hield vast aan zijn tactiek, waardoor Dequevy steeds minder in het rood-witte kraam paste. De Roemeense veldheer nam de winger zelfs niet mee naar Standard en Sint-Truiden.

Snelle oplossing?

Ook op stage in het Spaanse Algorfa was er voor Dequevy geen plaats. De flankaanvaller kreeg te horen dat hij gratis mag vertrekken. Antwerp legt de speler niets in de weg, wat de kansen op een geschikte oplossing voor Dequevy dan weer vergroot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties