Gent verandert geweer van schouder: "We willen geen transfersommen van vier tot zeven miljoen meer betalen"

Clint Vens
| 2 reacties
Gent verandert geweer van schouder: "We willen geen transfersommen van vier tot zeven miljoen meer betalen"

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Met Andrijasevic (4 miljoen), Sylla (3,85 miljoen) en Kubo (3,5 miljoen) kocht Gent de laastte jaren enkele dure vogels. Hun geleverde prestaties zijn echter niet altijd recht evenredig met hun kostprijs. Daarom richten de Buffalo's zich nu volop op jeugdig talent.

Michel Louwagie verklaart die strategie in Sport/Voetbalmagazine: "We willen of kunnen geen transfersommen van vier tot zeven miljoen betalen, daarom moeten we die spelers op jonge leeftijd wegpakken, nog voor ze goed en wel bekend zijn."

Scoutingscel op punt

Met de recente ontbolstering van Jaremtsjoek en Tsjakvetadze, lijkt de strategie al zijn vruchten af te werpen: "Natuurlijk zijn we verheugd met hetgeen ze momenteel laten zien qua rendement. Om zulke spelers te vinden heb je een zeer uitgekiende rekruteringscel nodig. We stoppen daar veel tijd, energie en middelen in. Wij willen geen spelers op hun 23e of 24e uit het buitenland halen, anders stuikt ons model om financieel gezond te blijven in elkaar. Bovendien liggen onze weddes ook een stuk lager dan bij veel andere Belgische topclubs."

Belgisch talent

Ook de Belgische talenten worden niet over het hoofd gezien. Zo behoren Nicolas Raskin (16), Siebe Horemans (19), Aboubakary Koita (19) en Thibault De Smet (19) tot de A-kern: "Ons examen daar is eenvoudig: zijn ze de eerste ploeg waardig? Dat blijft moeilijk, maar het ene sluit het andere niet uit. Opnieuw konden drie tot vier talenten van 16, 17 jaar onze sporttechnische mensen overtuigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties