De ref was op het moment van de waarheid overal de gebeten hond: discussie in maar liefst zes van de acht JPL-matchen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 48 reacties
De ref was op het moment van de waarheid overal de gebeten hond: discussie in maar liefst zes van de acht JPL-matchen

Wie gisteravond de matchreacties las op onze site, zal gemerkt hebben dat de ref bij veel eersteklassers de gebeten hond was. Op verschillende velden zorgden de beslissingen van het scheidsrechterstrio voor discussie.

Antwerp - Eupen (Bart Vertenten)

Antwerp kreeg in de eerste helft een penalty na een tackle die overduidelijk buiten de zestien gebeurde. In het Eupen-kamp waren ze dan ook furieus over de beslissing van de lijnrechter. (Dat leest u HIER)

Standard - KV Mechelen (Erik Lambrechts)

Niet alleen Eupen werd benadeeld, ook degradatieconcurrent KV Mechelen. Op het einde van de eerste periode mocht Bandé op doel afstormen. Cavanda riep de huurling van Ajax op onterechte wijze een halt toe, maar Erik Lambrechts gaf geen rood. (Lees er HIER meer over)

Club Brugge - KV Kortrijk (Wim Smet)

Op Jan Breydel voelde KV Kortrijk zich dan weer verongelijkt nadat Wim Smet de bal in de 94ste minuut niet op de stip legde. (Lees HIER verder)

AA Gent - KV Oostende (Lawrence Visser)

Bij AA Gent zorgde naast het 2-3-verlies ook de spelleiding van Lawrence Visser voor frustratie. De Buffalo's klaagden over een opeenstapeling van foute beslissingen. (Lees HIER meer)

Zulte Waregem - Anderlecht (Video Assistant Referee)

Aan de Gaverbeek keurde Bram Van Driessche een doelpunt van Baudry bij een 1-3-achterstand af na voorafgaand buitenspel van Iseka. Een beslissing waar Essevee-coach Dury het absoluut niet mee eens was. Nochtans was in het Regenboogstadion een videoref aanwezig. (Dat leest u HIER)

Waasland-Beveren - KRC Genk (Nicolas Laforge)

De thuisploeg voelde zich benadeeld omdat Mata, die de doorgebroken Myny neermaaide aan de rand van de grote rechthoek, slechts geel kreeg. De reacties van Vermant en Myny en de uitleg van ref Laforge, kan je hier lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties