Opmerkelijke cijfers: Antwerp kan beste promovendus sinds invoering play-offs worden

Opmerkelijke cijfers: Antwerp kan beste promovendus sinds invoering play-offs worden
Foto: © photonews

Antwerp kan op speeldag 30 nog steeds een plek afdwingen in play-off 1. Daarmee zouden ze de tweede promoverende ploeg zijn sinds de invoering van de play-offs die dat weet te verwezenlijken. Ze kunnen zelfs nog de scalp pakken en de allerbeste worden.

In het eerste jaar van de invoering van de play-offs ging STVV als een tierelier door de competitie, na een sterke start viel het even stil. Met 42 punten wisten ze zich echter wél nog te plaatsen voor play-off 1.

"Wij deden het toen voornamelijk met dezelfde spelers als uit tweede klasse, terwijl Antwerp nu wel een hele nieuwe ploeg heeft bijeengekocht", aldus voorganger en toenmalig coach van de Kanaries Guido Brepoels in Het Laatste Nieuws.

Play-off 1

Maar toch: het is een knappe prestatie. Sindsdien werd het voor promovendi steeds moeilijker om zich te gaan plaatsen in de top-6. Sterker nog: het gebeurde niet meer. Tot dit seizoen misschien.

The Great Old kan de tweede stijger worden die meteen naar de top-6 doorschiet. Maar zelfs bij een overwinning en een overwinning van Standard zouden ze al de beste promovendus sinds de play-offs worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties