Tienkoppig Beerschot Wilrijk pakt de ultieme wraak op bezoek bij Cercle Brugge!
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge

Hoffer knalt tienkoppig Beerschot Wilrijk naar de volgende ronde

Ook Cercle Brugge is gesneuveld in de Beker van België. Het kon tegen een tienkoppig Beerschot Wilrijk geen 1-1 gelijkspel vasthouden in het slot. Hoffer was de held.

Dat deze wedstrijd voldoende geschiedenis had, was al voor de start duidelijk. De supporters van Cercle hadden stickers van de beslissende strafschop in de promotiefinale vorig seizoen in het bezoekersvak geplakt. Beerschot Wilrijk liet het niet aan het hart komen en kwam al snel op voorsprong.

De indrukwekkende Noubissi kon profiteren van een verloren bal bij Cercle en knalde mooi van erg ver in de hoek. Doelman Miguel Van Damme kon er niet bij en zo was de 0-1 voorsprong een feit. Bij Cercle was Van Damme niet de enige wijziging bij de Vereniging. Ueda en Omolo waren de enige twee die bleven staan. Er werd al smalend van een 'Monaco C' gesproken.

Dat Cercle maakte snel gelijk toen Jimmy De Jonghe (ex-Club) zomaar Gakpé liet lopen in zijn rug. De Jonghe keerde nog terug, maar werd enorm makkelijk uitgekapt door de winger. Die knalde met links enorm mooi in de kruising. Zo kregen we in de eerste helft toch al twee mooie goals te zien.

Wat een slot!

Beerschot Wilrijk kwam na de rust nog beter in de wedstrijd en kreeg nog enkele kansen, Cercle antwoordde via De Belder, maar ook hij kon net niet scoren. De wedstrijd leek naar verlengingen te gaan, maar het zag er even slecht uit voor de bezoekers toen Prychynenko een domme tweede gele kaart pakte.

Intussen mocht bij Cercle Kylian Hazard zijn debuut vieren, maar veel acties zagen we hem niet makken. Het was verrassend genoeg Beerschot Wilrijk dat via Erwin Hoffer de kwalificatie greep. Hij knalde door een bos van benen binnen en zo leed Cercle een pijnlijke uitschakeling. Beerschot Wilrijk nam wraak voor de verloren promotiefinale.