Datum: 21/10/2018 14:30
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Lotto Park
Vier goals in acht minuten, maar held van de namiddag is wel - geblesseerde - Dimata

Anderlecht won met 4-2 van Cercle Brugge

't Was doelpuntenkermis in Anderlecht. In acht minuten tijd werd er na de rust vier keer gescoord. Anderlecht kon rekenen op een bijzonder sterke Dimata, die een hattrick scoorde, maar ook geblesseerd het veld moest verlaten. Anderlecht wipt over Antwerp en komt op 3 punten van Club Brugge.

Eén zwaluw maakt de lente nog niet, maar in dit geval twee ook niet. Anderlecht heeft twee keer op rij gewonnen, maar Zulte Waregem en vooral dit Cercle Brugge waren geen al te grote waardemeters. De Vereniging moest afrekenen met heel wat afwezigen en werd een uur lang weggespeeld.

Speelbal Cercle

Toen Omar Khanis na zeven minuten bij een hoekschop Grieks-Romeins catchen ging doen bij Bornauw kreeg Anderlecht een penalty. Geen probleem voor Nany Dimata, die bij de beloften vertrouwen had opgedaan. De spits was trouwens heel de wedstrijd bijzonder aanwezig.

Op het halfuur verzond Amuzu de perfecte pass in de voeten van de lopende Gerkens - wat de fans tegen die jongen hebben, we begrijpen het niet - en die bediende Dimata. De 20-jarige huurling van Wolfsburg werkte af vanuit de draai: 2-0. Het begin van een kalme namiddag in het Park.

Dimata viert net iets te hard

Anderlecht speelde sterk hoor. Ze zetten hoge druk, probeerden de bal op de helft van de tegenstander te houden en vonden de ruimtes tussen de linies. Maar Cercle... dat was meer 'damage control' dan echt vol hun kans gaan. Drie aanvallers zetten betekent niet dat je per se aanvallend gaat spelen.

Anderlecht rook bloed en mocht het ook proeven. Bakkali zette Dimata op weg naar zijn derde van de avond. Waarna hij moest vervangen worden met wat we denken een hamstringblessure is. Te hard gevierd?

Arme Didillon

Nu goed, Santini stond amper op het veld of Gerkens had de 4-0 al tegen de touwen gekopt. En zelfs de eerredder viel in de eerste tien minuten na rust: invaller Cardona liet de arme Didillon - voor de rest geen werk - kansloos. En even later verloor Trebel de bal en mocht Cardona opnieuw alleen op de goalie af: 4-2. Daar wordt Hein nu kwaad van zie...

Anderlecht begon ineens met de lange bal te spelen en gaf Cercle de kans om in de match te komen. Hoe is het mogelijk dat die ervaren mannen soms zo zenuwachtig beginnen spelen? Etienne maakte er in de slotfase bijna nog 4-3 van. Maar goed, verder kwam Cercle niet meer en Anderlecht staat weer tussen de mensen... op drie punten van Club en op zes van Genk.