Vanhaezebrouck is niet (helemaal) tevreden en wijst schuldigen aan: "Ze leren het, maar het mag wat sneller"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 2 reacties

Hein Vanhaezebrouck wil zijn leiders meer verantwoordelijkheid zien nemen

Vanhaezebrouck is niet (helemaal) tevreden en wijst schuldigen aan: "Ze leren het, maar het mag wat sneller"
Foto: © photonews

Vier goals gemaakt en een uur lang goed voetbal gebracht, het is toch al iets waar ze zich bij Anderlecht aan kunnen optrekken. Maar die twee tegengoals - en het had zelfs erger kunnen worden - liggen Hein Vanhaezebrouck zwaar op de maag.

Anderlecht liep in de tweede helft snel uit naar 4-0, maar dan volgden er tien minuten van chaos. "We waren zelfs niet goed begonnen aan de tweede helft", meent Hein. "Er kroop een soort van nonchalance in de ploeg en dat duurde toch een aantal minuten."

"We slikken die twee goals weer veel te makkelijk. We verdedigen niet goed. Bij 4-0 moet je de match makkelijk kunnen uitspelen en energie sparen. En eventueel nog een vijfde maken. En als je ziet welke kansen we nog weggeven. Die kopbal van Etienne had ons nog in de problemen kunnen brengen. We verdedigen daarbij achter de man", zuchtte de T1 van Anderlecht.

Weer Trebel

En nogmaals viseerde hij enkele jongens in het bijzonder. "Dit moet eruit. En dan kijk ik inderdaad naar de leiders van de ploeg. Ze moeten veeleisender zijn naar hun ploegmaats toe. Zelfs als je balverlies lijdt zoals bij die tweede goal", gaf hij een duidelijke wenk aan Trebel. "Of ik Trebel bedoel? Nee, het was Santini die de bal daar verloor", rolde hij met de ogen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties