Datum: 27/10/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Regenboogstadion

Geen winnaars, enkel verliezers: Zulte Waregem geeft dubbele voorsprong uit handen in nerveuze kelderkraker tegen Moeskroen

Geen winnaars, enkel verliezers: Zulte Waregem geeft dubbele voorsprong uit handen in nerveuze kelderkraker tegen Moeskroen
Foto: © photonews

Zulte Waregem en Moeskroen hebben er in de kelderkraker aan de Gaverbeek een absolute nagelbijter van gemaakt. Een halfuur lang was er beterschap merkbaar bij Zulte Waregem, daarna zakte de pudding opnieuw helemaal in elkaar. Niemand verloor, maar niemand won vooral.

  • Kelderkraker tussen slechtste verdediging en slechtste aanval
  • Bruno Godeau met snelle owngoal tegen ex-ploeg
  • Bongonda zorgt voor zwier en snelle 2-0
  • Pierrot brengt Moeskroen helemaal terug in de match

Zowel Zulte Waregem als Moeskroen hadden na elf speeldagen amper vijf punten en stonden daarmee gedeeld op de laatste plaats. Essevee slikte veruit het meeste doelpunten van alle teams in de Jupiler Pro League, de bezoekers uit Henegouwen scoorden dan weer nog maar vier goals.

Een wedstrijd onder hoogspanning, maar volgens Dury niet de allerbelangrijkste van het seizoen. "Maar we willen wel het gevoel van winnen opnieuw kunnen beleven", aldus de coach vooraf. Na een 0 op 24 en met een mentale dreun in Charleroi was dat eens nodig. 

Snelle 2-0

Dury opteerde voor een systeem met drie centrale verdedigers en Bongonda en De Pauw als vleugelbacks op het middenveld, terwijl Bedia voorin Harbaoui moest bijstaan. Bij Moeskroen geen Boya en ook geen Leye tegen zijn ex-ploeg, vanwege een blessure. 

Er wél bij tegen het ex-team was Bruno Godeau. Hij werd na een kwartier snel de anti-held door een voorzet voorbij zijn eigen doelman Butez te werken. Een keertje meeval voor Essevee, zou het dan toch een keertje keren? Het draaide in ieder geval een kwartier op volle toeren, Bongonda maakte een knappe aanval af en 2-0 halfweg de eerste helft.

Essevee geeft het opnieuw weg ... 

Een teleurstellend Moeskroen was toen nog niet in het stuk voor gekomen, maar kon op het halfuur plots wél de aansluitingstreffer maken. Pierrot kon een voorzet van Mohamed makkelijk voorbij Bossut koppen. Gevolg: de twijfel sloop meteen opnieuw in het team bij de thuisploeg.

Het tempo stokte, de inspeelpasses werden steeds slechter en iets voor het uur maakte Pierrot bovendien ook nog zijn tweede van de avond, alles meteen te herdoen. Al was het niveau van de match op dat moment eigenlijk al niet meer om aan te zien en regeerde vooral de schrik om te verliezen, waardoor niemand won, ook de neutrale voetbalfan niet.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Heylen Michaël 90' -
Baudry Marvin 90' -
De Pauw Nill 69' -
Bongonda Theo 90' -
Marcq Damien 90' -
Faik Hicham A   90' -
Buffel Thomas 64' -
Bedia Chris 82' -
Harbaoui Hamdi   90' -
  Bank G Beoordeel
Tardieu Florian 26' -
Soisalo Mikael 21' -
Sylla Diallo Mamadou 8'  
Nissilä Urho -  
Bürki Marco -  
Demir Erdin -  
Walsh Sandy -  
Bostyn Louis -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Butez Jean 90' -
Vojvoda Mergim 90' -
Boya Frank 90' -
Godeau Bruno 90' -
Gulan Nikola A 90' -
Bakić Marko 90' -
Van Durmen Benjamin 90' -
Mohamed Dimitri A 90' -
Amallah Selim   90' -
Pierrot Frantzdy ⚽ ⚽   88' -
Mbombo Lokwa Yanis 69' -
  Bank G Beoordeel
Olinga Fabrice 21' -
Benson Manuel 2'  
Libertiaux Clément -  
Katranis Alexandros -  
Diedhiou Christophe -  
Dussenne Noë -  
Chibani Billal -  
Herbeleef Zulte Waregem - Moeskroen