moeMoeskroen
gnkKRC Genk
Datum: 11/11/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Le Canonnier

Bleke (en vermoeide?) herfstkampioen KRC Genk struikelt halvelings over erg dapper Moeskroen

Bleke (en vermoeide?) herfstkampioen KRC Genk struikelt halvelings over erg dapper Moeskroen
Foto: © photonews

De laatste tegen de eerste, dat wil niet altijd zeggen dat het niveauverschil zo groot is als je op voorhand zou verwachten. Een dapper Moeskroen kreeg tegen KRC Genk in de eerste helft de beste kansen, maar scoren zat er niet in.

  • KRC Genk kon Club Brugge en Antwerp op zes punten zetten
  • Moeskroen wilde van de laatste plaats wegkomen
  • Evenwichtige en kansenrijke eerste helft levert geen goals op
  • Herfstkampioen laat punten liggen na matige brilscore

Moeskroen en KRC Genk sloten speeldag 15 en de gehele eerste ronde van de Jupiler Pro League tegen elkaar af. De thuisploeg moest heel wat spelers missen, maar kon wel rekenen op Diedhiou en wilde met een 'Plan Storck' van de laatste plaats in de stand wegkomen.

68% balbezit

KRC Genk was dan weer al zeker van het herfstkampioenschap, voor zover dat nog iets hoeft te betekenen in tijden van play-offs. Het kon Club Brugge op zes punten zetten mits winst in Henegouwen. Heynen, Uronen en Paintsil verdwenen uit de basiself. Leandro Trossard was opnieuw fit, maar begon nog op de bank en viel op het uur in.

In de stand gaapte een enorme kloof tussen de eerste en de laatste, maar Philippe Clement was vooraf op zijn hoede voor Moeskroen en besefte dat het geen gezondheidswandeling zou worden - zeker niet als zijn spelers het al te licht zouden oppakken.

VAR van waarde

Dat deden ze in de eerste helft toch wel een beetje. Ondanks 68% Limburgs balbezit voor de koffie vielen toch vooral een aantal slordigheden en onzorvuldigheden op in de passing. Chibani en Pierrot vergaten te profiteren, na de pauze was Olinga er erg dichtbij.

Efficiëntie is natuurlijk ook een toverwoord. Ook de Genkies hadden kunnen scoren, want Dewaest kopte over en Malinovskyi viseerde de lat met een vrije trap. Na de pauze maakten Pozuelo, Ndongala en Uronen er meteen werk van, maar het bleef lange tijd 0-0.

Ook de ingekomen Trossard had het moeilijk om het verschil te maken. De VAR had ondertussen wél eens zijn waarde laten blijken. Ref Dierick had Genk op het halfuur een strafschop gegeven na een licht contact van Diedhiou op Maehle. Die ging erg gretig liggen, de VAR greep in en Dierick annuleerde de elfmeter logischerwijze. Mogelijk handspel van Mohamed in de zestien werd ook niet bestraft.

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer de bezoekers kwamen drukken. Het aantal écht vloeiende acties was echter op een hand te tellen. Het handelsmerk waarmee Genk zich week in week uit liet zien? We zagen het niet echt. De vermoeidheid na een erg lastige maand? We kunnen het ze niet kwalijk nemen. De kloof met Club en Antwerp is vier punten, Moeskroen springt op doelsaldo over Lokeren.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Butez Jean 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Dussenne Noë 90' -
Diedhiou Christophe 90' -
Godeau Bruno   90' -
Boya Frank   90' -
Mohamed Dimitri 90' -
Olinga Fabrice 74' -
Pierrot Frantzdy 90' -
  Bank G Beoordeel
Kalonji Joel   19' -
Kuzmanović Mićo 16' -
Vojvoda Mergim -  
De Medina Nathan -  
Mbombo Lokwa Yanis -  
Katranis Alexandros -  
Sarmiento Salas Andrès De Jesus -  
Libertiaux Clément -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim   90' -
Aidoo Joseph 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Nastic Bojan 46' -
Pozuelo Melero Alejandro   90' -
Berge Sander 90' -
Malinovskiy Ruslan   90' -
Zhegrova Edon 61' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
Ndongala Dieumerci 79' -
  Bank G Beoordeel
Uronen Jere 44' -
Trossard Leandro 29' -
Heynen Bryan   11' -
Gano Zinho -  
Wouters Dries -  
Seck Ibrahima -  
Herbeleef Moeskroen - KRC Genk

Vooraf