"Mentaal voelt dit als een overwinning" vs "Twee punten verloren misschien, maar toch trots als KRC Genk-familie"

Philippe Clement, Bernd Storck, Dimitri Mohamed en Noé Dussenne komen terug op de 0-0 tussen Moeskroen en KRC Genk

"Mentaal voelt dit als een overwinning" vs "Twee punten verloren misschien, maar toch trots als KRC Genk-familie"
Foto: © photonews

Moeskroen hield het grote KRC Genk op een 0-0 gelijkspel en was daar achteraf uiteraard tevreden mee. KRC Genk van zijn kant zag de vermoeidheid een beetje meespelen, maar erkende ook de kwaliteiten van de tegenstander.

"We wisten dat dit een moeilijke match ging zijn, dat leerden ook de resultaten van de voorbije maanden van Moeskroen", besefte coach Clement. "We konden helaas niet scoren. Het had misschien twee punten meer kunnen zijn." 

"Maar we moeten respect hebben voor wat Moeskroen bracht. En als KRC-familie mogen we trots zijn: halfweg de competitie vier punten voor, dat had niemand verwacht enkele maanden geleden."

"Ze hebben ons uit ons spel kunnen halen. Daarvoor verdienen ze ook credits", was de coach duidelijk. Het moet gezegd: Moeskroen doet het - zeker in eigen huis - goed tegen topteams. Ze klopten Gent, speelden gelijk tegen Standard en gingen onder Defays met 0-1 onderuit tegen Club Brugge en Antwerp.

Voelt als een overwinning

Bij Moeskroen waren ze uitgelaten na de 0-0: "Dit voelt mentaal gezien als een overwinning", klonk het bij Noé Dussenne. "Dit is voor ons een belangrijk punt, nu kunnen we de interlandbreak gebruiken om klaar te zijn voor de rest van het seizoen. Sinds de nieuwe coach hier is, draaien we op een marstabel van een punt per match. Dat is niet slecht."

"Op papier hadden we geen kans, maar we hebben op het veld laten zien dat we met Genk konden meespelen ook al leek het een beetje David tegen Goliath", was ook Dimitri Mohamed duidelijk. "Tactisch hebben we het goed gedaan", knikte coach Storck. "Mijn jongens verdienen dit punt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties