De oude garde hooligans van Anderlecht kwam terug uit pensioen: "Zo zagen de jonge gasten hoe het moet"
Redactie
| 235 reacties

Het is de oude garde van de O-side die het initiatief tot revolte nam

De oude garde hooligans van Anderlecht kwam terug uit pensioen: "Zo zagen de jonge gasten hoe het moet"
Foto: © photonews

Zoals we na de onlusten tegen Antwerp al schreven: de oude garde hooligans van het BCS is teruggekeerd. De leden van de vroegere O-side, mannen van de jaren 80 en 90, hebben het initiatief overgenomen. Ze namen hun jeugdige 'collega's' bij de hand.

Die mannen zijn 'geen gewone'. Toen hooliganisme nog een levenswijze was in België gingen zij voorop in de strijd. Tegenwoordig hebben veel onder hen een respectabel beroep en er zijn zelfs bedrijfsleiders bij. Maar één ding hebben ze gemeen: tandartsen, dokwerkers, dokters... ze hebben allemaal een tatoeage op de bovenarm.

Vrijdag leidden zij de revolte in Sclessin. "We saboteerden de match tegen Standard uit clubliefde", klinkt het in HLN. "Coucke maakt alles kapot waar Anderlecht voor staat. Er is geen klasse meer - we vinden Coucke maar een boer. Verfijnd voetbal is er evenmin. De jeugd wil niet bloeden voor Anderlecht. Je kunt hen dat niet kwalijk nemen, ze zijn niet beter gewoon. Wij wel: we hebben de Europese successen gekend."

Zelfs bij voorsprong was het niet kalm gebleven

Ze vonden hun jeugdige 'opvolgers' te laks en besloten dan maar zelf het heft in handen te nemen. "Ik weet zelfs niet of we bij een voorsprong voor Anderlecht rustig waren gebleven, dit was gepland. Zo zagen de jonge gasten met eigen ogen hoe het moet. Ze hebben de boodschap prima opgepikt, er was geen gebrek aan engagement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties