Genk-voorzitter Croonen laat zich uit over eventuele leegloop en de toekomst van Clement: "Met jongens zoals Trossard hebben we afspraken gemaakt"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 17 reacties
Genk-voorzitter Croonen laat zich uit over eventuele leegloop en de toekomst van Clement: "Met jongens zoals Trossard hebben we afspraken gemaakt"

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Door de goede resultaten van Racing Genk en het mooie voetbal is er bijzonder veel interesse in de spelers van de huidige competitieleider. Het wordt een aartsmoeilijke taak om die groep bij elkaar te houden of om minstens een even kwalitatieve kern samen te stellen.

"Er gaat heel veel interesse zijn, maar er staan niet veel koffers klaar", stak Genk-voorzitter Peter Croonen van wal bij Sport/Voetbalmagazine. "Met jongens zoals Trossard hebben we afspraken gemaakt dat ze mogen vertrekken wanneer de juiste club komt en het juiste bedrag wordt geboden."

"Langs de andere kant zijn hier ook jongens die gezegd hebben: 'Wij gaan door met Genk, en we gaan volgend seizoen vlammen.' Tijdens de afgelopen twee jaar hebben we heel veel geld geweigerd, in de overtuiging dat we een goeie ploeg hadden. Ik had daar een groot aandeel in", aldus Croonen.

Om spelers te houden of te halen heeft Genk bijna een extra troef in handen: een rechtstreeks ticket naar de Champions League. "Ik denk dat wij volgend seizoen verrassend sterk gaan staan. Als we Champions League spelen, willen we minstens derde worden in die poule. We gaan ervoor zorgen dat we daarvoor de ploeg hebben."

Ten slotte is er nog Philippe Clement. Die ligt voor onbepaalde duur vast en er zal ongetwijfeld interesse komen van buitenaf. "Wat Philippe betreft, heb ik er alle vertrouwen in dat hij hier volgend seizoen nog trainer is. Hij weet goed dat wij heel graag met hem verder gaan, maar hij heeft het laatste woord", besloot Croonen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties