Percy Tau, verkozen tot beste speler van 1B, laat zich uit over zijn toekomst

Jordan Horwood Johan Walckiers
Jordan Horwood en Johan Walckiers vanuit Brussel
| 10 reacties
Percy Tau, verkozen tot beste speler van 1B, laat zich uit over zijn toekomst
Foto: © photonews

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Maandagavond werd Percy Tau in Brussel verkozen tot beste speler van eerste klasse B. De aanvaller speelde zich bij Union in de kijker, maar op het einde van het seizoen loopt zijn huurovereenkomst af.

De Zuid-Afrikaanse international kan geweldige cijfers voorleggen aan Brighton & Hove Albion, de club die hem verhuurt aan Union. Percy Tau scoorde 11 goals en gaf 13 assists in 35 matchen. Nog een seizoen in 1B lijkt te veel van het goede, maar misschien kan hij wel bij een hoger aangeschreven club in België aan de slag.

"Voorlopig denk ik alleen maar aan de toekomst op korte termijn en dat betekent de Africa Cup. Pas daarna wil ik iets verder vooruit denken", legde de 24-jarige Bafana Bafana uit met de trofee nog in zijn handen."

Tau sleepte de onderscheiding in de wacht voor een speler van promovendus KV Mechelen en twee teammaats van Union. "Ik had het niet echt verwacht. We speelden een heel sterk seizoen als collectief en ook Faiz en Niakaté lieten erg mooie dingen zien. Net zoals Storm (die als tweede eindigde, nvdr.) trouwens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties