In Engeland verzekeren ze dat Roofe het ideale profiel is voor Anderlecht: "Trekt gaten, is intelligent, katalysator van hoge pressing..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Kemar Roofe lijkt het ideale profiel voor Anderlecht te hebben

In Engeland verzekeren ze dat Roofe het ideale profiel is voor Anderlecht: "Trekt gaten, is intelligent, katalysator van hoge pressing..."
Foto: © photonews

Kemar Roofe moet de nieuwe spits van Anderlecht worden. Zoals eerder aangekondigd wordt het dus geen beer van een vent, maar een snelle, wendbare spits. Eentje die de harten van de supporters blijkbaar wint door zijn snelheid, intelligentie, inzet en teamwork. Helemaal het profiel dat men zocht...

Voor Roofe in 2016 naar Leeds trok, speelde hij voor Oxford. Daar werd hij de ster van het team. "Hij stak er bovenuit", zegt Danny Doyle, Oxford-fan in hart en nieren. "We speelden toen enkele fantastische bekermatchen waarin we onder andere Swansea, dat toen in de Premier League speelde, uitschakelden. Roofe scoorde twee keer."

"Het gevaarlijkste was als hij van links naar binnen kon snijden en uithalen met zijn rechtervoet. Sinds hij bij Leeds speelt heeft hij wel heel wat spiermassa bijgekweekt. 't Is ook een intelligente speler, maar bij ons had hij dat zo niet nodig omdat hij er mijlenver bovenuit stak. Maar als je zegt dat hij gaten gaat moeten trekken voor anderen, dan is hij de ideale keuze."

Als je zegt dat hij gaten gaat moeten trekken voor anderen, dan is hij de ideale keuze

Ian Chambers, die hard fan van Leeds, ziet hem (waarschijnlijk) met lede ogen vertrekken. Hij bevestigt het goede dat we al hoorden. "Het zou echt jammer zijn. Zijn werkethiek was super. Hij doet zoveel werk weg van de bal om zijn ploegmaten te helpen. Technisch is hij misschien niet de beste en hij scoort ook niet zoveel, maar hij brengt zoveel meer naar de tafel. Hij maakt ruimte voor de anderen. Vorig seizoen was hij de katalysator van de hoge pressing. Hij deed het heel goed."

Chambers ziet hem wel niet als type Agüero. "Hij is meer een valse negen terwijl Agüero een echte spits is. Maar hij heeft echt wel kwaliteiten. En als ze hem gaan vragen om te combineren met de flanken en de middenvelders ga je die snel zien!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties