Datum: 26/10/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Bosuil
Mirallas en pegel van Lamkel Zé helpen Antwerp aan eerste zege in vier matchen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 31 reacties

Antwerp knoopt aan met een zege tegen Kortrijk na magere 2 op 9

Mirallas en pegel van Lamkel Zé helpen Antwerp aan eerste zege in vier matchen

Antwerp heeft na drie wedstrijden zonder overwinning nog een een driepunter geboekt. Het klopte Kortrijk met 3-1 na goals van Mirallas, een prachtige pegel van Lamkel Zé en Ivo Rodrigues. KVK prikte terug via Stojanovic, maar liet de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Antwerp in de stand.

Net zoals tegen KV Mechelen voerde Laszlo Bölöni enkele wijzigingen door in zijn basiselftal. Lior Refaelov, al goed voor zes goals en twee assists, moest plaats ruimen voor recordaankoop Manuel Benson. Het is zijn eerste basisplaats voor RAFC in de Belgische competitie. De Sart verving Coopman, die de selectie niet eens meer haalde. Yves Vanderhaeghe behield het vertrouwen in de jongens die Zulte Waregem klopten, maar moest Kagelmacher noodgedwongen vervangen. Kovacevic nam zijn stek in.

Kevin Mirallas nam de positie van Refaelov in en nam ook alle stilstaande fases -vrijschoppen, corners én penalty’s- voor zijn rekening, zonder al te veel succes. De openingsfase had weinig om het lijf, met schuchtere pogingen van Mboyo, Van der Bruggen, Benson en Buta. Mboyo zette de eerste grote kans achter zijn naam, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

Driemaal Lamkel Zé

Antwerp schoot daarna wakker, maar het kon slechts een keer echt dreigen. Mbokani zette Lamkel Zé op weg naar doel, maar Bruzzese dook in zijn voeten en had de bal. Daarna probeerde hij het nog eens met een volley en een krulbal naar de verste paal, zonder succes. Vlak voor de rust ging Kovacevic te nadrukkelijk aan Mbokani hangen bij een corner. Strafschop en die werd omgezet door Mirallas. Na enkele afgekeurde goals nu ook zijn eerste officiële voor de Great Old.

Opnieuw een voorsprong voor de thuisploeg, maar de laatst drie keer werd die uit handen gegeven. Ditmaal was het vastbesloten om dat niet te doen en Lamkel Zé zette dat kracht bij met een fenomenale uithaal in de linkerkruising. Bruzzese stond erbij en keer ernaar.

Vanderhaeghe greep in door Ajagun en Stojanovic te brengen in de plaats van Ocansey en Lepoint, maar kort daarna viel de 3-0. Ivo Rodrigues stond nog maar net op het veld of hij verscheen voor de neus van Mbokani om het leer binnen te duwen. Lang stond die score niet op het bord, want Stojanovic devieerde een zwak schot voorbij Bolat. Toch weer spanning in de partij, maar de Great Old trok de overwinning zonder al te veel moeite over de streep.

Antwerp loopt zo zes punten uit op Kortrijk en doet een uitstekende zaak na de 2 op 9 tegen Oostende, Standard en KV Mechelen. Woensdag wacht er alweer een nieuwe test in Genk en Kortrijk ontvangt Eupen op dinsdag.

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Buta Aurélio 90' -
Hoedt Wesley 90' -
Arslanagic Dino 90' -
De Laet Ritchie 90' -
Haroun Faris 90' -
De Sart Alexis 90' -
Mirallas KevinA 81' -
Lamkel Ze Didier  90' -
Mbokani Dieumerci 90' -
Benson Manuel A 64' -
  Bank G Beoordeel
Rodrigues Ivo 26' -
Miyoshi Koji 9'  
Hongla Martin -  
Juklerød Simen -  
Teunckens Jens -  
Gano Zinho -  
Refaelov Lior -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Rougeaux Lucas 90' -
Hines-Ike Brendan 90' -
Kovačević Vladimir 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
De Sart Julien 90' -
Lepoint Christophe 56' -
Ocansey Eric 58' -
Hornby Fraser 67' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Stojanovic Jovan 34' -
Ajagun Abdul A 32' -
Kage Hervé 23' -
Jakubech Adam -  
Golubović Petar -  
Azouni Larry -  
Tuta -  
Herbeleef Antwerp - KV Kortrijk

Vooraf