'Lamkel Zé na kalm': de Kameroener vertelt het verhaal achter zijn geniale viering en T-shirt

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 48 reacties
'Lamkel Zé na kalm': de Kameroener vertelt het verhaal achter zijn geniale viering en T-shirt

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is u wellicht niet ontgaan: het magistrale doelpunt van Lamkel Zé tegen KV Kortrijk en de viering achteraf. De Kameroener trok zijn shirt uit om te pronken met zijn ondershirt met speciaal opschrift.

Balletje aannemen, even kijken en vervolgens enig mooi binnen poeieren met zijn mindere linker! Een weergaloos doelpunt van Lamkel Zé gevolgd door een al even geweldige viering. De supporters deden aardig mee en scandeerden de leuze op zijn T-shirt op de tonen van 'Give it up' van KC & The Sunshine Band. Je mag hem gek of geniaal noemen, maar het is en blijft wel een echt fenomeen.

Na de match toonde hij trots zijn shirt en deed hij het verhaal erachter. "Op een ochtend sprak mijn buurman me aan en gaf me dit shirt. Ik beloofde hem om het te tonen als ik zou scoren en daar heb ik me ook aan gehouden."

Gele kaart

Bovendien hield de Kameroener zich ook kalm, al een geruime tijd zelfs. Misschien heeft het er niets mee te maken, maar intussen werd zijn contract ook verlengd. "Ik weet wat het opschrift betekent hoor: dat ik me rustig moet houden. Dit is de nieuwe Didier", glunderde hij.

De hele act leverde hem uiteraard een geel karton op. "Dat wist ik, maar ik had mijn woord gegeven en ik ben een man van mijn woord. Het belangrijkste is de overwinning", probeerde hij de focus te verleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties