Van Langendonck verkiest rustige aanpak en gaat ambities voor tweede periode niet van de daken schreeuwen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Koen Van Langendonck en Westerlo bekijken het match per match

Van Langendonck verkiest rustige aanpak en gaat ambities voor tweede periode niet van de daken schreeuwen

Westerlo is uiteindelijk gestrand op drie punten van de eerste periodetitel in eerste klasse B. Het heeft in die eerste veertien speeldagen wel laten zien dat het de kwaliteiten heeft om mee te dingen naar zo'n periodetitel. Dat is veelbelovend voor periode twee.

De Kemphanen hopen het in het vervolg van het seizoen dus nog een tikkeltje beter doen. "In de eerste periode zijn we er heel dicht bij geweest", beseft Koen Van Langendonck. "We gaan proberen hetzelfde voetbal te blijven brengen en dan zien we wel waar het strand." 

Nuchter blijven dus en niet meteen grote ambities verkondigen. "We hebben er nu van geproefd om er zo dicht bij te zijn en we weten ook wat het is om het niet te halen. We gaan op dezelfde manier voetballen in de tweede periode, maar we gaan niet van in het begin zeggen dat we er een doel van maken. We beginnen eraan en nemen het match per match."

Te veel puntenverlies in eigen huis

Wat heeft in de eerste periode nu eigenlijk het verschil gemaakt? "Om conclusies te trekken en er één verklaring aan te geven, is heel moeilijk. Als je thuis goede resultaten kunt neerzetten en dan op verplaatsing puntjes kunt meepakken, zijn dat altijd gouden punten. Thuis hebben we misschien te veel punten laten liggen."

Brede kern

Wat nog wel in het voordeel van Westerlo kan spelen, is de breedte van de ploeg. Van Langendonck en de vier andere spelers die hun kans kregen op het veld van Union, brachten het er prima vanaf. "De insteek van de jongens die gespeeld hebben was om te zeggen: kijk coach, in de tweede ronden zijn wij er ook bij." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties