Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
KV Mechelen smeert Standard eerste thuisnederlaag van het seizoen aan na dolle slotfase
Simon Wauters
| 125 reacties

Standard verloor met 1-2 van KV Mechelen

KV Mechelen heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Standard. Voor de Rouches was het van 10 mei tegen AA Gent geleden dat het nog eens verloor in eigen huis.

Standard nam de wedstrijd meteen in handen en creëerde een aantal kansjes, maar bij de eerste Mechelse mogelijkheid stond het 0-1. Schoofs krulde na een kwartier een vrije trap vanop een meter of 22 heerlijk voorbij Bodart.

Mechelen leek vertrouwen te hebben getankt uit het doelpunt, want nadien was de wedstrijd meer in evenwicht. Zonder dat er grote kansen te noteren vielen. Bij de thuisploeg was Oularé de gevaarlijkste man. Hij kopte twee keer net over de kooi van Thoelen.

0-1 aan de rust. Preud’homme gooide meteen Emond in de strijd, maar de eerste grote kans uit de tweede helft was voor de bezoekers. De Camargo trof de lat.

Standard probeerde wel naar voor te trekken, maar KV Mechelen hield al bij al eenvoudig stand. Na 66 minuten verdubbelde de Camargo zelfs de score. 0-2.

Preud’homme gooide Carcela in de strijd. De start van een slotoffensief? Niet echt. Maar vijf minuten voor tijd trapte Amallah toch de 1-2 tegen de touwen. Alles en iedereen bij Standard geloofde opnieuw in een punt.

Amallah trapte bij het ingaan van de extra tijd ook de 2-2 tegen de touwen, maar de VAR keurde het doelpunt af voor handspel. Dde Luikse woede was enorm. De Rouches claimden diep in de extra tijd nog een strafschop, maar kregen die niet.

Na affluiten gingen de poppetjes nog even aan het dansen. Vooral Bastien was buiten zichzelf van woede.