Dit is ons Team van de eerste periode in 1B!

Redactie
| 2 reacties
Dit is ons Team van de eerste periode in 1B!
Foto: © SC

Tijdens de interlandweek wordt in 1B gewoon nog steeds gevoetbald en begint de tweede periode. Hoog tijd dus om terug te blikken op de eerste periode, met ons team van die eerste periode.

Doel

Zowel Laurent Henkinet als Anthony Moris kregen gedurende de eerste periode meer dan drie nominaties voor ons team van de week. Beiden hadden hier dus gekund, maar we kozen voor de doelman van Virton

Verdediging

In de verdediging kiezen we voor een viermansdefensie, met twee man van Westerlo op de flanken: Van den Bogaert en Dewaele deden het heel goed in de eerste periode.

Ook onder meer Vorogovskiy, Soumah en Perdichizzi maakten indruk, maar we kozen centraal voor Schuermans - dé rots in de Leuvense branding - en Holzhauser. Die scoorde vier doelpunten en enkele nominaties als middenvelder, maar is nu ook al twee keer als centrale verdediger genomineerd de laatste weken.

Middenveld

Op het middenveld kunnen we niet naast Casper Nielsen, de sensatie van Union dit seizoen met onder meer vijf goals en een assist - al is het de laatste weken net iets minder. Van Eenoo (3 goals, 1 assist) is de draaischijf van Westerlo, Stelvio Cruz (4 goals) die van Virton en Maertens (5 goals) die van Leuven.

Aanval

Sanyang zorgde vaak voor dreiging bij Lommel en is zo van vitaal belang in de wederopstanding van de Limburgers, terwijl Thomas Henry met zijn acht goals en twee assists veruit de belangrijkste speler is qua statistieken in de eerste periode.

Dat levert dan onderstaand elftal op:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties