Een ingewikkelde situatie voor Senna Miangue bij Standard: Michel Preud'homme zet de puntjes op de i

Dante Bellon
| 8 reacties
Een ingewikkelde situatie voor Senna Miangue bij Standard: Michel Preud'homme zet de puntjes op de i
Foto: © photonews

Vorig jaar kwam Senna Miangue als een grote belofte van het Belgische voetbal aan bij Standard. Desondanks kende de ex-speler van Inter Milaan een matige start. De komst van Gavory zorgde ervoor dat hij nog niet aan spelen kwam. Tegen Rebecq zal Miangue wel starten. 

Zijn debuut maakte Miangue (22) in de Serie A bij Inter. Alvorens hij vorig jaar terugkeerde naar België, speelde hij ook nog bij Cagliari. De grote verdediger hoopte op meer speelminuten, maar die kwamen er niet. In amper zes optredens voor de Rouches maakte hij 439 minuten. 

"We proberen hem op zijn beste niveau te krijgen. Hij is geleend voor twee jaar, dat betekent dat we snel een beslissing moeten gaan nemen. Maar Senna weet waarom hij weinig speelt. Hij is continu aan het werken om naar zijn beste vorm te groeien", zei Michel Preud'homme op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Rebecq.

Miangue is een machine zoals Meunier

Tijdens de voorbereiding was de Antwerpenaar niet consistent genoeg, maar toch toonde hij zijn potentieel. "We vergeten niet waarom hij er is. Fysiek is hij impressionant. Hij is een machine die net zoals Meunier zijn flank op en af dweilt. Ook zijn kopbalspel is goed. Enkel op het technische moet hij nog wat bijleren", zei de coach van Standard

"Hij weet het en op training probeer ik hem ook op andere posities te zetten om te zien of hij daar beter tot zijn recht komt. Daar staat hij voor open", besloot Preud'homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties