kvmKV Mechelen
kvoKV Oostende
Datum: 20/12/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne
Nikola Storm kroont zich tot matchwinnaar en schenkt Mechelen eerste zege in vijf matchen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Mechelen
| 32 reacties

Nikola Storm beslist de partij tussen KV Mechelen en KV Oostende

Nikola Storm kroont zich tot matchwinnaar en schenkt Mechelen eerste zege in vijf matchen

Na vier partijen zonder zege en exact twee maanden na de laatste thuiszege heeft KV Mechelen KV Oostende met lege handen naar huis gestuurd. Nikola Storm beslist met zijn typische actie de wedstrijd. Malinwa komt door de overwinning op gelijke hoogte

KV Oostende trok met zeges tegen Anderlecht en AA Gent en met vertrouwen in de rugzak naar het AFAS Stadion. Gastheer KV Mechelen kon daar al twee maanden niet meer winnen en zat in een dipje, want het was uit de top-6 gevallen na een povere 1 op 12.

Kansen voor Storm

Kare Ingebrigtsen zag geen reden om te wisselen na de recente 6 op 9, maar zag Canesin naar Brazilië vertrekken om zijn transfer af te ronden. Sakala nam zijn positie in. Wouter Vrancken kon weer rekenen op Engvall en bracht de Zweed ten koste van De Camargo. Ook Hairemans viel uit de ploeg na de 3-0 tegen Club Brugge. Storm was zijn vervanger.

De linkermiddenvelder van Malinwa was ook de gevaarlijkste man van de openingsfase. Twee keer kon hij naar binnen snijden en schieten met rechts. De eerste zweefde Ondoa uit zijn verste hoek, het tweede schot was pal op de doelman. Hij verstuurde ook een strakke voorzet waar Togui net niet bijkon.

Aan de overzijde was er minder gevaar. Akpala kwam in een kansrijke positie en viel dan zomaar. Geen geklungel, maar een blessure voor de Nigeriaan. Sylla was zijn vervanger. Met Akpala verdween ook de angel uit de eerste helft. We bleven wat op onze honger zitten achter de kazerne.

Pas op het uur ging kwam de partij onder stoom, omdat er aan beide kanten ruimtes vielen. Togui trof het zijnet vanuit een erg schuine hoek, Engvall zijn nek was net te kort om een voorzet van zijn spitsbroer binnen te koppen en Hjulsager dwong Thoelen tot een eerste redding.

Op basis van de kansen verdiende Malinwa een goal en die kwam er ook. Storm voerde zijn typische actie uit: naar binnen snijden vanop links en schieten met rechts. De verste hoek had hij al geprobeerd en hij trapte ook al op Ondoa. Nu mikte hij naar de korte hoek, met succes!

Dolle slotfase

De laatste tien minuten waren bloedstollend spannend. Thoelen redde een kopbal op zijn lijn, maar de bal leek erover. Het was alleszins erg nipt. We kregen ook nog een opstootje nadat Storm een penalty claimde en Engvall zijn schoen was net te klein om de veilige 2-0 binnen te duwen. Dat er niet meer gescoord werd was een klein mirakel.

Door de 1-0 komt KV Mechelen mee op de zesde plaats met Zulte Waregem, dat zaterdag tegen Cercle Brugge speelt. Oostende blijft dertiende, maar kan nog worden ingehaald door Kortrijk. 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Thoelen Yannick 90' -
Van Cleemput Jules 90' -
Swinkels Arjan 67' -
Peyre Thibault 90' -
Bijker Lucas   90' -
Kaya Onur 78' -
Van Damme Joachim A 90' -
Vanlerberghe Jordi   90' -
Storm Nikola 90' -
Engvall Gustav   90' -
Togui William 66' -
  Bank G Beoordeel
De Camargo Igor 24' -
Schoofs Rob 23' -
Hairemans Geoffrey 12' -
Vanzeir Dante -  
Alexander Bosiers Gaétan Carina -  
Corryn Alexander -  
Castro Bram -  
Tainmont Clément -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ondoa Fabrice 90' -
Bataille Jelle 90' -
Milovic Goran 90' -
Faes Wout 90' -
Ndenbe Logan 90' -
Palaversa Ante 90' -
Neto Renato 77' -
Vargas Ronald 63' -
Hjulsager Andrew   90' -
Akpala Joseph 36' -
Sakala Junior Fashion 90' -
  Bank G Beoordeel
Sylla Idrissa 54' -
Vandendriessche Kévin 27' -
Boonen Indy 13' -
Sané Yaya -  
Banda Emmanuel Justine Rabby -  
Jonckheere Michiel -  
Dutoit William -  
Herbeleef KV Mechelen - KV Oostende

Vooraf