Supporters Antwerp moeten zich verantwoorden voor correctionele rechtbank
Redactie
| 10 reacties

Supporters van Royal Antwerp FC worden doorgestuurd naar correctionele rechtbank

Supporters Antwerp moeten zich verantwoorden voor correctionele rechtbank
Foto: © photonews

De Raadkamer van Antwerpen heeft 66 Antwerp-supporters naar de correctionele rechtbank verwezen. Ze moeten zich verantwoorden voor hun deelname in gevechten onder supportersverenigingen, zogenaamde 'free fights.'

Volgens het Antwerpse parket gaat het onderzoek verder over zaken die aan het licht zijn gekomen na de raid van Antwerp-supporters op een bus vol Beerschot-supporters in Mortsel. De harde kern van Antwerp zou illegale gewelddadige bijeenkomsten houden tegen rivaliserende supportersverenigingen.

"Die gevechten vinden plaats op afgelegen plaatsen, maar wel op de openbare weg. Dat de deelnemers toestemming zouden hebben gegeven, rechtvaardigt de feiten niet. Het is de taak van het Openbaar Ministerie om een duidelijk signaal te geven dat deze illegale gevechten niet thuishoren in onze maatschappij," geeft het parket nog mee.

Er loopt een gelijkaardig dossier naar de supporters van Beerschot maar dat dossier zal nog eens voor de raadkamer verschijnen nadat er eerder gevraagd werd om een extra onderzoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties