Westerlo haalt vernietigend uit na de uitspraak van het BAS over Moeskroen: "Zo'n beslissingen leiden tot het failliet van het licentiesysteem" & "Volgens de regels werken wordt niet beloond"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 37 reacties
Westerlo haalt vernietigend uit na de uitspraak van het BAS over Moeskroen: "Zo'n beslissingen leiden tot het failliet van het licentiesysteem" & "Volgens de regels werken wordt niet beloond"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Westerlo zaten ze vrijdag op het puntje van hun stoel te wachten op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) over de licentie van Moeskroen. In het verleden hebben ze zich ook al belanghebbende partij gesteld toen les Hurlus voor het BAS moesten komen.

De Kemphanen waren verbaasd dat Moeskroen via het BAS toch een licentie heeft gekregen voor profvoetbal in het seizoen 2020/21. Via de eigen website reageerde Westerlo vol ongeloof:

Met onsteltenis heeft KVC Westerlo heden de beslissing van het Bas vernomen. Natuurlijk moeten de overwegingen van de arbiters worden afgewacht vooraleer de gehele juiste context te kennen die tot deze beslissing geleid hebben. Ondanks alle procedurele beslommeringen is KVC Westerlo natuurlijk wel op de hoogte van de inhoud van het dossier.

We moeten in deze context helaas vaststellen dat dergelijke opeenvolgende beslissingen alleen maar tot het failliet van het licentiesysteem kunnen leiden en de werking van de controle door het Bas volledig op de helling plaatsen. Werken volgens de regels wordt absoluut niet beloond en alle inspanningen die de clubs zich getroosten worden met dit soort tussenkomsten volledig belachelijk gemaakt.

KVC Westerlo is overtuigd dat de waarheid in deze zaak gelet op de verschillende gerechtelijke procedures (buiten het BAS) zeker nog volledig aan het licht zal komen en zal alles in het werk blijven stellen om dit te bewerkstelligen. Zij hopen hierbij in de KBVB en de Pro League bondgenoten te vinden om de geloofwaardigheid van het voetbal te redden.

Na overleg met onze raadslieden zullen we ten gepasten tijde communiceren over de verdere stappen die we zeer zeker zullen nemen. Dat men ondertussen de licentiecontrole in het licht van deze uitspraken beter helemaal herbekijkt zal ook voor andere ploegen in het licht van deze beslissing zeer duidelijk zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties