Financial Fair Play binnen Pro League: samen 139 miljoen euro verlies, Anderlecht slechtste van de klas

Financial Fair Play binnen Pro League: samen 139 miljoen euro verlies, Anderlecht slechtste van de klas

De Licentiecommissie heeft een beslissing genomen met betrekking tot de Financial Fair Play België-regels voor alle clubs van de Pro League die onderworpen zijn aan deze regels.

Veel informatie wil de Pro League niet lossen. Er komt een statement met de cijfergegevens, maar meer informatie wordt er niet gegeven. "De Licentiecommissie onthoudt zich van iedere verdere toelichting betreffende deze beslissingen en verwijst naar de beslissingen die op woensdag 9 februari 2022 worden gepubliceerd in Sportleven."

Er is alvast goed nieuws te melden voor de 25 clubs. “De Licentiecommissie heeft vastgesteld dat geen enkele club een inbreuk heeft gepleegd op het niet-naleven van het aanvaardbaar verlies en dit gelet op de aangepaste bepalingen van artikels P7.56.4° en artikel P7.58.9° van het Bondsreglement vanwege de huidige pandemie, waarmee de clubs worden geconfronteerd”, laat Royal Belgian FA op zijn website weten.

Het overzicht van de resultaten van de 25 clubs van de Pro League kan via deze link volledig gelezen worden.

De individuele dossiers per club kunnen vanop deze pagina geraadpleegd worden.

Uit het document kan afgeleid worden dat de clubs samen maar liefst 139 miljoen euro verlies leden in 2021. Voor Anderlecht was dat 29 miljoen euro, het slechtste resultaat van alle ploegen. Charleroi boekte 1,4 miljoen euro winst, Club Brugge 1,35 miljoen euro.

Amper zes clubs slaagden er vorig jaar in om positieve cijfers neer te zetten. De verliezen zijn met 139 miljoen euro een pak hoger dan in 2020. Toen bedroeg het verlies 'slechts' 53 miljoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties