Ramiro Vaca bezorgt Beerschot knappe zege in oefenduel tegen Westerlo

Dennis Rosiers
| 4 reacties

Beerschot won zaterdagmiddag een oefenduel tegen Westerlo. Onder impuls van Ramiro Vaca, die twee keer scoorde, haalden de Ratten het met 2-3 op het veld van Westerlo.

Nochtans begon het niet goed voor de Ratten: na amper vijf minuten nam Foster Vanhamel te grazen. Nieuwkomer Baeten maakte niet veel later gelijk met een listig stiftertje. Vaca bracht Beerschot op het halfuur op voorsprong, maar Bernat stelde vanop elf meter quasi onmiddellijk orde op zaken.

Op het uur werd Beerschot-speler Alhassan uitgesloten. De middenvelder kreeg na een opstootje zijn tweede gele kaart. Beerschot plooide echter niet en ging zelfs nog met de zege aan de haal. Vijf minuten voor tijd schilderde Vaca een vrije trap piekfijn in de bovenhoek.

Westerlo komt later op de dag nogmaals in actie tegen AZ.

Doelpunten: 5' Foster 1-0, 17' Baeten 1-1, 31' Vaca 1-2, 32' Bernat (strafschop) 2-2, 85' Vaca 2-3.

Opstelling Westerlo: Gillekens, Fixelles, Güctekin, Foster, Bernat, N'Diaye, Mabea, Reynolds, Tagir, Vetokele, Akbunar.

Opstelling Beerschot: Vanhamel, Matthys, Quirynen, Baeten, Alhassan, Vaca, Shankland, Sanusi, Koshi, Weymans, Konstantopoulos.