KV Oostende krijgt een ferme opdoffer te verwerken in de strijd om het behoud

KV Oostende krijgt een ferme opdoffer te verwerken in de strijd om het behoud

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende moet verdediger Osaze Urhoghide voor twee matchen missen. Het bondsparket schorste hem na zijn rode kaart tegen Standard.

Op het uur kreeg Osaze Urhoghide een rode kaart tegen Standard na een drieste tackle. Het bondsparket eiste 2 speeldagen effectieve schorsing en één met uitstel. 

KV Oostende ging in beroep tegen die voorgestelde straf maar krijgt nu ongelijk. Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal behield het voorstel van het bondsparket en schorst Urhoghide voor 2 matchen effectief en een met uitstel. Urhoghide krijgt ook nog een boete van €2500. 

Het is al de derde keer dit jaar dat Urhoghide een straf moet uitzitten dit seizoen. Tegen Seraing kreeg Urhoghide een tweede keer geel waardoor hij de match tegen KV Mechelen miste en tegen Racing Genk pakte hij zijn vijfde gele kaart en miste de match tegen Club Brugge. 

Een ferme tegenslag dus voor Oostende, dat in de laatste drie competitiewedstrijden de degradatie nog probeert te vermijden. Tegen STVV en OHL zal het dus geen beroep kunnen doen op Urhoghide. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties