"Ook over de Coach van het Jaar en Belofte van het Jaar bestaat geen discussie"

"Ook over de Coach van het Jaar en Belofte van het Jaar bestaat geen discussie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdagavond wordt het Gala van de Gouden Schoen gehouden. Het zou opnieuw wel eens een feestje van Royal Antwerp FC kunnen worden.

Niemand lijkt te twijfelen aan wie dit jaar met de Gouden Schoen gaat lopen. Ook analist Patrick Goots ziet maar één mogelijke winnaar. “Als Toby Alderweireld de Gouden Schoen niet krijgt, dan snap ik er niets meer van”, zegt Goots aan Gazet van Antwerpen. “Wat een jaar heeft hij wel niet gedraaid.”

“Toby bereikte nooit de ondergrens. Hij speelde altijd op niveau, met meerdere topprestaties. Hij nam Antwerp op sleeptouw, redde de meubelen in moeilijke momenten met spectaculaire tackles en zijn geweldige inzicht. Én hij maakte zijn medespelers beter, met in de eerste plaats Willian Pacho en Soumaïla Coulibaly, zijn collega’s centraal achterin.”

Het Gala van de Gouden Schoen is veel meer dan enkel de Gouden Schoen uitreiken. “Ook over de Coach van het Jaar en Belofte van het Jaar bestaat geen discussie. Karel Geraerts en Alexander Blessin deden het goed met Union, maar pakten geen prijzen.”

“Mark van Bommel heeft er drie in zijn kast staan: titel, beker én Supercup. Voor de beloftecategorie telt maar één naam: Arthur Vermeeren. Men moet niet met Malick Fofana of wie dan ook afkomen.”

Enkel over Doelman van het Jaar kan je volgens Goots nog discussiëren. “Maar wat mij betreft gaat Antwerp met vijf prijzen naar huis. Jean Butez was vorig seizoen uitermate stabiel en de koning van de clean sheets. Rol die rode loper maar uit. Het wordt een Antwerps onderonsje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties