Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard gaat Europa in na zege
Dirk Pieters

In een generale repetitie voor de bekerfinale won Standard thuis met 1-0 van Club Brugge. Door de overwinning zijn de Rouches zeker van Europees voetbal. Igor De Camargo zorgde al vroeg in de wedstrijd voor het enige doelpunt van de avond.

De eerste kans was voor de bezoekers maar Balaban schoot de vrije trap in de armen van Renard. Na zeven minuten kon ook de thuisploeg een eerste keer dreigen, maar Jovanovic kreeg de bal niet voorbij doelman Stijnen. In een leuk wedstrijdbegin gingen beide ploegen duidelijk voor een doelpunt en dat kwam er ook. Na elf minuten schoot Igor De Camargo zijn ploeg op voorsprong. Na de openingstreffer bleef Club Brugge niet bij de pakken zitten en ging het op zoek naar de gelijkmaker, maar scoren leek geen simpele opdracht voor de spitsen van blauw-zwart. Op slag van rust kreeg Fellaini nog wel dé kans op de 2-0, maar de middenvelder schoot de bal in de tribunes.

De tweede helft begon dramatisch voor de bezoekers. Al na drie minuten kreeg Joos Valgaeren zijn tweede gele kaart. Standard profiteerde niet van de numerieke meerderheid en probeerde de wedstrijd verder uit te spelen. Jovanovic liet oog in oog met Stijnen nog een grote kans liggen en ook aan de overkant liet Yulu-Matondo een grote kans onbenut. In de allerlaatste minuut mocht Karel Geraerts nog een laatste keer opdraven op Sclessin. Het bleef uiteindelijk 1-0 en zo mochten de Luikse supporters feest vieren. [AN]