Geen beloning aan de streep voor Kortrijk na makke pot voetbal
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk

KV Kortrijk en Moeskroen delen de punten na makke pot voetbal: 0-0

Wat kan je verwachten van een match in play-off 2 tussen Kortrijk en Moeskroen? Met die insteek zaten veel fans in de tribunes tussen hangen en wurgen. Ze zagen een gretiger Kortrijk, dat vergat te scoren tegen een Moeskroen dat er niet echt veel zin in had. Finaal? Een niet eens zo verrassende 0-0.

Patrick De Wilde is de nieuwe coach van KV Kortrijk, maar hij zat in de tribunes als aandachtig toeschouwer vooral te noteren. In de dug-out was Karim Belhocine nog steeds de man die de opstelling maakte en doelman Sifakis onder de lat liet plaatsnemen, Keet zat op de bank.

Ijzige minuut stilte

Een ijzige minuut stilte was ook in het Guldensporenstadion het eerste 'hoogtepunt' van de avond. Respect voor de fans van Kortrijk en Moeskroen, die het echt wel heel erg stil konden maken voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem vorige week. En een extra pluim voor hoe ze hun teams daarna aanvuurden.

Want de match zelf? Die had meer van een passage in de Moeren zonder wind dan wat anders: je verwacht een waaier en je krijgt gewoon nauwelijks beweging in het peloton. Kis, Kagé en De Smet probeerden, Vagner en het zijnet hielden de Kortrijkzanen van een doelpunt. Het eerste schot tussen de palen van de bezoekers viel te noteren in minuut 55: Hubert testte de vuisten van Sifakis.

Druk van de thuisploeg ook in de tweede helft, maar veel echte kansen zagen we niet. Mercier en De Smet bleven de meest bedrijvige spelers tussen de lijnen, maar efficiëntie was er niet echt bij. Een geblokt schot hier, een trap voorlangs ginder: we zaten al voor de tweede keer op de Paterberg en we hadden eigenlijk nog steeds niets gezien.

De Muur van Geraarsbergen

Moed en inzet was er wel bij beide ploegen, maar we hadden nooit echt het gevoel dat het hol openstond bij de spelers. Hebben we de fans al een pluim gegeven om het 90 minuten te blijven bekijken? Dan doen we dat bij deze nog eens. In het slotkwartier was er nog wat gewriemel en gewoel, een bal van D'Haene op de paal ook nog ... en toen bleek dat de spelers verkeerd gereden waren.

Ze stonden tegen de Muur van Geraardsbergen aan te boksen, terwijl ze op de Kwaremont moesten zijn. De thuisploeg was het gretigst, maar kon zijn kansen niet afmaken, de bezoekers waren duidelijk voor een punt gekomen. Een gemiste kans voor beide ploegen, die zo play-off 2 bloedeloos hebben ingezet.