Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Luc Varenne
Verslagen tweede klasse
Niels Hendriks

Op woensdagavond werden er in de tweede klasse vijf wedstrijden afgewerkt. Wij bundelen hier voor u drie wedstrijdverslagen. KVSK United verloor met zware 4-1 cijfers bij Virton. OH Leuven dat afgelopen weekend een opdoffer kreeg in Lommel won dan weer de derby tegen Tienen met 2-1. Van OH Leuven - KVK Tienen en Union - Eupen kan u elders een uitgebreid verslag vinden.

Virton – KVSK United: 4-1
14' Koïta 1-0, 19' Bartholome 2-0, 26' Bendaha 3-0, 37' Van de Weyer 3-1, 59' Detremmerie 4-1

KVSK United trok na drie zeges op rij vol vertrouwen naar Virton. Maar na een kwartier spelen kwam het op achterstand toen Koita een vrije trap van Do Rosario binnenkopte. Amper vijf minuten later werd het 2-0 voor de thuisploeg toen Bartholome opnieuw na een stilstaande fase wist te scoren. En nog voor het halfuur werd het zelfs nog 3-0, Bendaha trapte een vrije trap vanop 20 meter mooi binnen. KVSK United kon voor rust nog terugkomen tot 3-1 toen Van de Weyer een vrije trap tegen de netten trapte. Na rust werd Marc Eberle net voor het uur bij de Limburgers uitgesloten. En de boeken mochten helemaal dicht voor United toen Detremmerie kon scoren, moet het nog gezegd, opnieuw na een stilstaande fase.

Doornik – Oostende: 1-2
De Vreese 1-0, 21' Vandendriessche 1-1, 37' Lord 1-2

De eerste kans van de partij was meteen raak. Seoudi bracht voor vanop rechts en De Vreese kopte de 1-0 met een geplaatste kopbal binnen voor Doornik. Oostende reageerde via Lord en Wallaeys maar scoren lukte vooralsnog niet. In de 21ste minuut was het dan toch raak voor de kustploeg. Vandendriessche trapte de gelijkmaker onder de Doornikse doelman binnen. Oostende ging door op dit elan en Lord maakte er voor rust nog 1-2 van. Na de koffie kon Oostende de partij controleren en het bleef 1-2.

Namen – Deinze: 4-0
61' Beersaert 1-0, 65' Sbaa 2-0, 78' Copel 3-0, 87' Sbaa 4-0

SK Deinze begon het best aan de partij en de beste kans was voor Velghe. Maar Namen nam langzaam de controle over de partij over. Na ongeveer 25 minuten viel het licht uit, naar een kwartier pauze werd de panne hersteld zodat de partij kon verdergaan. De doelpunten vielen pas na de rust voor Namen. Een zwak Deinze kreeg zelfs vier doelpunten om de oren. Doelpuntenmakers van dienst waren Beersaert, Copel en twee maal Sbaa.