Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Puyenbekestadion
Waasland sluipt eerste kolom binnen
Giovanny Saelens

Red Star Waasland is er zaterdagavond in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het versloeg KV Kortrijk met 1-0. Reeds na tien minuten stond de eindstand op het bord na een doelpunt van Soares.

Na vijf minuten voetbal kreeg Hempte de eerste mogelijkheid, maar hij besloot naast. Aan de overkant lukte het wel om te scoren. Soares mocht vrij inkoppen. Vervaeke trapte nog door en Bétrémieux schoot naast.
Een countermogelijkheid bij de thuisploeg op het halfuur, maar deze werd ovferhaast naast getrapt. Na 35 minuten een uitstekende kans voor de bezoekers om terug te komen. Coulibaly werd neergehaald in de zestien. De Ly trapte de penalty te zwak op Hofman. Bétrémieux trapte nog eens naast en Coulibaly kon een voorzet van Vervaeke niet verzilveren.

De tweede helft begon met nieuwe kansen voor de thuisploeg. Eerst kwam de bal naast het doel terecht van Mollez en toen Soares alleen op doel mocht afgaan, miste hij onbegrijpelijk de ultieme kans op de 2-0. Een ingestudeerd nummertje op vrije trap bij KV Kortrijk werd door Vervaeke op Hofman getrapt.
Kortrijk begon de match meer te domineren, maar kwam niet echt tot kansen. Een tweede reuzekans voor Waasland belandde door Van Geele op de paal. Coulibaly trapte nog eens naast de verkeerde kant van de paal. Peter Mollez moest een goed gerichte kopbal nog van onder de paal wegslaan. De laatste kans kwam er voor invaller Nfor. Deze kon echter net niet bij een voorzet van Hempte.

Waasland heeft zo 11 punten na 8 matchen en KV Kortrijk een 13 op 30. Het spel ging gelijk op in deze wedstrijd die niet echt een winnaar verdiende.