Speeldag: Speeldag 7
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven beslist streekderby thuis
Giel Vermeulen

Woensdagavond konden op Den Dreef in Leuven een goeie 4000 toeschouwers genieten van de – vooral op het einde – spannende derby tussen Oud-Heverlee Leuven en KVK Tienen. De jarige Thomas Matton zorgde zelf voor een mooi cadeau en kon al in de eerste helft twee keer scoren. Voor Tienen redde Jochen Vanarwegen nog de eer en legde de 2-1 eindstand vast.

De match vatte aan met een reuzekans voor Tienen als Christophe Geebelen vrij kwam en op inzenden van Thierry Bayock net naast kopte. Even later kwam Michael Lacroix alleen op het Leuvense doel af maar Boyen kon redden. Het was in de 19e minuut dat Matton op het goede moment kwam aanlopen en op inzenden van Sammy Greven Leuven op voorsprong bracht.  Naar het einde van de eerst helft toe belandde de bal, na een fout van Benny Lunenburg op Tail Schoonjans, op de penaltystip. Matton mikte raak in de linkerhoek en men kon gaan rusten met 2-0.

De eerste kans in tweede helft was voor Bjorn Ruytinx die, langs de Tiense verdediging heen, met links naast schoot. James Lahousse kopte daarop ook nog naast na een vrije schop van Matton. Tienen lag ondertussen wel op de loer. Eerst kon Boyen redden op een schot van Bernard Morreel maar daarna kon de doelman een vrije Vanarwegen niet tegenhouden de 2-1 in zijn netten te laten tikken. En zo kwam er weer even spanning in de wedstrijd. Maar Leuven bleef in uitstekende vorm en voorkwam erger. Tienen probeerde nog via de vrijgekomen Geebelen, die niet kon afwerken. Bij Leuven kwamen er nog kansen via Brogno en de ingevallen Haaghedooren, die jammerlijk te hoog mikte. Met een nieuwe thuiszege voor Leuven kon de 2-1 op het scorebord blijven staan.

Leuven staat nu afgetekend tweede en kan dit weekend uitrusten. Zaterdag 3 november spelen de Leuvenaars tegen Beveren. KVK Tienen neemt de 12e plaats in het klassement en speelt aanstaande zondag thuis tegen Virton.