Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
VW Hamme vecht zich voorbij FC Tubize
VW Hamme vecht zich voorbij  FC Tubize

Aan de Sportpleinstraat in Hamme, nam competitieleider Vigor Wuitens het zondagnamiddag op tegen het eveneens goed op dreef zijnde FC Tubize. Doordat De Meyer er nog niet bij loopt, start Hamme weer met Oliveira in de basis. In de spits het gevreesde en complementaire duo De RidderMulisa. Tubize schiet het best uit de startblokken en gaat vrank en vrij zijn kans. Al in de 2de minuut is er gevaar als een voorzet van Vandenbroeck op rechts voorlangs gaat. En in de 4de minuut is het bijna raak als een schot maar net kan geblokt worden door Goossens.

Hamme probeert in de aanvangsfase wel, maar Tubize houdt het speelveld zeer compact en sluit zeer goed aan. Vigor Wuitens slaagt er niet in om zijn eigen spel te ontwikkelen. Butera en Oliveira ondernemen schuchtere pogingen na een kwartier. Bij Tubize is het voor al een bewegelijke Hernout die voor gevaar zorgt.
Op de 20ste minuut komt er weer een waarschuwing als Van Herreweghe maar net kan ontzetten om erger te voorkomen bij een scherp getrapte hoekschop. Maar 2 minuten later is het toch raak bij weer een corner als Vandenbroeck boven iedereen uitsteekt en de bal met het hoofd tegen de netten kan koppen : 0-1 . Hamme op achtervolgen aangewezen. Vigor probeert naar voor te voetballen maar Tubize blijkt meester te zijn in gegroepeerd verdedigen en aanvallen . Het wordt stilaan duidelijk waarom deze ploeg nog maar 7 doelpunten te slikken kreeg. Rond het half uur wringt Oliveira zich tussen 3 verdedigers en neemt met een schuiver Berghmans overhoeks te grazen : 1- 1. Hamme neemt nu het heft in handen en begint toch wat vlotter te combineren. Tubize echter heerst op het middenveld met een opvallend sterke en allom tegenwoordige Mununga. Voor de rust noteren we nog een schietkans van De Ridder ,voorlangs. Mununga schiet nog eens hoog over en vlak voor de rust kan Goossens Diafutua in extremis het scoren beletten.

Na de pauze speelt Vigor Wuitens naar de eigen spionkop en dan kan het altijd iets meer. De Ridder en Oliveira zoeken om beurt het doel op van Tubize, maar hun schoten gaan naast. Tubize countert. Vigor Wuitens voert stilaan de druk op. Dit resulteert in schoten van De Ridder en Jimmy Mulisa. In de 55ste minuut kan Mulissa de bal afleggen tot bij De Ridder. Deze laatste dribbelt de voltallige Tubize-verdediging en plaatst de bal mooi onder Berghmans door in doel : 2 – 1. Een minuutje later lopen er bij Tubize een paar potjes over, als Oliveira een fout begaat. Butera krijgt een duw in het aangezicht van Hernout en rood voor deze laatste. Tubize met 10. De daaropvolgende vrije trap wordt echter weer door Vandenbroeck voorbij Baert gedevieerd : 2 - 2 Koude douche voor Hamme en met nog 30 minuten te gaan, weet de leider wat hen te doen staat. Met 11 tegen 10 duwt Vigor het gaspedaal dieper in en Tubize moet nu toch achteruit. Butera en Van Herreweghe komen zo nog in schietpositie maar een goede Berghmans houdt zijn netten schoon.

Trainer Van De Velde van Hamme is niet tevreden met een punt en offert met nog 20 minuten te gaan verdediger Petrovic op voor 4de spits D’haeseleer. Tubize countert scherp zodanig dat het nog opletten is voor de leider. In de 78ste minuut legt D'haeseleer de bal tot bij Mulisa, maar Berghmans duwt in hoekschop. In de 84ste minuut is het aan de overkant Baert die na een snelle counter van Tubize de bal goed klemt. 90ste minuut dan, hoekschop Vigor Wuitens, Van Hyfte achter de bal , Mulisa torent boven iedereen uit en 3 – 2.

Vigor Wuitens Hamme verstevigt zo zijn leidersplaats en blijft die minstens behouden tot volgend weekend wanneer het burenduel met KSK Beveren op het programma staat.